Luktefull sjokolademuggekake i mikrobølgeovnen med karamellsaus og peanøtter

Luktefull sjokolademuggekake i mikrobølgeovnen med karamellsaus og peanøtter

oppskrift på en deilig gøey sjokolademuggekake i mikroen med karamellsaus og peanøtter. enkel, rask og perfekt for sjokoladekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 6 minutter
Porsjoner: 1
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvetemel
  • 2. 3 spiseskjeer sukker
  • 3. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 4. 1/4 teskje bakepulver
  • 5. 1/8 teskje kosher-salt
  • 6. 2 spiseskjeer kremfløte
  • 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8. 2 (fyldige) spiseskjeer med 3-ingredienser mikrobølgekaramellsaus eller ferdigkjøpt karamellsaus, delt
  • 9. Vaniljeis (valgfritt; til servering)
  • 10. 1 teskje grovhakket, ristet og saltet peanøtter
  • 11. En 12-unse mikrobølgesikker kopp (helst tynnveggede) eller dyp skål

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og salt i en kopp. Tilsett fløte, olje og 3 ss vann, og rør til det er jevnt. Bruk en skje til å lage en fordypning i midten; ha halvparten av karamellsausen i fordypningen. Varm opp i mikrobølgeovnen på full effekt i 60 sekunder. Ta forsiktig ut av mikrobølgeovnen. Topp med iskrem (hvis ønskelig), peanøtter og resten av karamellsausen. Server umiddelbart.