
Luktefull sjokolademuggekake i mikrobølgeovnen med karamellsaus og peanøtter
oppskrift på en deilig gøey sjokolademuggekake i mikroen med karamellsaus og peanøtter. enkel, rask og perfekt for sjokoladekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 6 minutter
Porsjoner: 1
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hvetemel
- 2. 3 spiseskjeer sukker
- 3. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 4. 1/4 teskje bakepulver
- 5. 1/8 teskje kosher-salt
- 6. 2 spiseskjeer kremfløte
- 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 8. 2 (fyldige) spiseskjeer med 3-ingredienser mikrobølgekaramellsaus eller ferdigkjøpt karamellsaus, delt
- 9. Vaniljeis (valgfritt; til servering)
- 10. 1 teskje grovhakket, ristet og saltet peanøtter
- 11. En 12-unse mikrobølgesikker kopp (helst tynnveggede) eller dyp skål
Fremgangsmåte
- 11. Bland mel, sukker, kakaopulver, bakepulver og salt i en kopp. Tilsett fløte, olje og 3 ss vann, og rør til det er jevnt. Bruk en skje til å lage en fordypning i midten; ha halvparten av karamellsausen i fordypningen. Varm opp i mikrobølgeovnen på full effekt i 60 sekunder. Ta forsiktig ut av mikrobølgeovnen. Topp med iskrem (hvis ønskelig), peanøtter og resten av karamellsausen. Server umiddelbart.