Sjokoladefromasj med aprikoser og bringebær

Sjokoladefromasj med aprikoser og bringebær

oppskrift på en deilig engelsk sjokoladetrifle med friske aprikoser og bringebær. Perfekt dessert for sommer og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 10 store eggeplommer
  • 2. 1/3 kopp sukker
  • 3. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 4. 4 kopper helmelk og fløte (halv og halv)
  • 5. 1 pund importert hvit sjokolade (for eksempel Lindt), hakket
  • 6. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, i biter
  • 7. 2/3 kopp pluss 3 spiseskjeer vann
  • 8. 1/3 kopp honning
  • 9. 1/3 kopp sukker
  • 10. 4 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 11. 255 gram tørkede aprikoser
  • 12. 1/2 kopp pisket krem
  • 13. 5 spiseskjeer lys maisirup
  • 14. 115 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 15. Omtrent 1 1/2 ferdigkjøpte 12-unse (340 gram) loaf-kaker
  • 16. 6 spiseskjeer mørk rom
  • 17. 3 spiseskjeer hvit crème de cacao-likør
  • 18. 4 1/2-pint kurver med ferske bringebær eller 450 gram frosne, usøtede bringebær, tint
  • 19. Krem som er stivt pisket

Fremgangsmåte

  1. 1For Pudding:
  2. 2Pisk eggeplommer, sukker og maisstivelse i en middels bolle.
  3. 3Kok opp halvparten og halvparten i en stor, tykk kjele.
  4. 4Visp gradvis den varme halvparten og halvparten inn i eggeblandingen.
  5. 5Hell blandingen tilbake i samme kjele og visp over middels varme til kremen koker.
  6. 6La koke i 1 minutt under konstant visping.
  7. 7Ta av varmen.
  8. 8Hell puddingen i en stor bolle.
  9. 9Tilsett hvit sjokolade og smør, og visp til glatt.
  10. 10Avkjøl til tykk og kald, og visp av og til, ca. 3 timer.
  11. 11For Aprikoser:
  12. 12Dekk et bakepapir med aluminiumsfolie.
  13. 13Pensle lett med vegetabilsk olje.
  14. 14Kombiner 2/3 kopp vann, honning, sukker og 2 ss sitronsaft i en tykk middels kjele.
  15. 15Rør over høy varme til sukkeret er oppløst.
  16. 16Tilsett aprikoser og kok opp.
  17. 17Skru ned varmen, dekk til og la småkoke i 10 minutter.
  18. 18Overfør 5 aprikoser og 1/4 kopp av kokevæsken til en liten, tykk panne.
  19. 19Kombiner de resterende aprikosene med resten av kokevæsken, 3 ss vann og 2 ss sitronsaft i en foodprocessor og kjør til puré.
  20. 20Hell puréen i en bolle.
  21. 21Kok aprikosene i pannen over høy varme til sirupen er redusert til en glasur, og vend aprikosene en gang, ca. 4 minutter.
  22. 22Bruk tang til å overføre kandiserte aprikoser til aluminiumsfolie.
  23. 23Avkjøl.
  24. 24Bland eventuelt igjenværende sirup fra pannen inn i puréen.
  25. 25(Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk kandiserte aprikoser og puré separat og la stå i romtemperatur.)
  26. 26For Dark Chocolate Cream:
  27. 27Kok opp fløte og mais sirup i en tykk middels kjele.
  28. 28Skru ned varmen til lav.
  29. 29Tilsett sjokolade og visp til den er smeltet.
  30. 30Avkjøl til kald, men fortsatt hellbar, og rør av og til, ca. 30 minutter.
  31. 31Kutt kaker i 1/2-tommers tykke skiver.
  32. 32Del hver skive i 4 firkanter.
  33. 33Legg nok kake i en 4-liters glass trifle-form til å dekke bunnen, og pass på at det ligger tett.
  34. 34Bland rom og likør i en bolle.
  35. 35Drypp 3 ss over kaken.
  36. 36Slipp 1/3 av aprikospuréen over kaken med skje.
  37. 37Fordel forsiktig med baksiden av en skje, slik at puréen vises ved sidene av bollen.
  38. 38Reserver 1/4 kurv med bær til pynt.
  39. 39Strø 1/3 av de resterende bærene over puréen, og arranger noen bær slik at de vises ved sidene av bollen.
  40. 40Start 1 tomme inn fra sidene av bollen, og hell 1/3 av den mørke sjokoladekremen over, slik at den ikke berører sidene.
  41. 41Start ved kanten, og hell 2 kopper hvit sjokoladepudding over sjokoladekremen.
  42. 42Gjenta lagene med resten av kaken, romblandingen, aprikospuréen, bærene, den mørke sjokoladekremen og hvit sjokoladepudding i ytterligere 2 lag hver.
  43. 43Glatt ut toppen.
  44. 44Dekk til og la stå i kjøleskapet over natten.
  45. 45Fyll en sprøytepose med medium stjernetipp med pisket krem.
  46. 46Pynt rundt kanten av trifleen med krem.
  47. 47Topp med kandiserte aprikoser og de reserverte bærene.
  48. 48(Kan lages 8 timer i forveien; oppbevar i kjøleskapet.)
  49. 49Server kald.
  50. 50(De resterende punktene er duplisering av de ovenfor nevnte trifle-lagene og pynting, så de er identiske og kan utelates her for å unngå gjentakelse.)