
Sjokoladefromasj med aprikoser og bringebær
oppskrift på en deilig engelsk sjokoladetrifle med friske aprikoser og bringebær. Perfekt dessert for sommer og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 10 store eggeplommer
- 2. 1/3 kopp sukker
- 3. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 4. 4 kopper helmelk og fløte (halv og halv)
- 5. 1 pund importert hvit sjokolade (for eksempel Lindt), hakket
- 6. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, i biter
- 7. 2/3 kopp pluss 3 spiseskjeer vann
- 8. 1/3 kopp honning
- 9. 1/3 kopp sukker
- 10. 4 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 11. 255 gram tørkede aprikoser
- 12. 1/2 kopp pisket krem
- 13. 5 spiseskjeer lys maisirup
- 14. 115 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 15. Omtrent 1 1/2 ferdigkjøpte 12-unse (340 gram) loaf-kaker
- 16. 6 spiseskjeer mørk rom
- 17. 3 spiseskjeer hvit crème de cacao-likør
- 18. 4 1/2-pint kurver med ferske bringebær eller 450 gram frosne, usøtede bringebær, tint
- 19. Krem som er stivt pisket
Fremgangsmåte
- 1For Pudding:
- 2Pisk eggeplommer, sukker og maisstivelse i en middels bolle.
- 3Kok opp halvparten og halvparten i en stor, tykk kjele.
- 4Visp gradvis den varme halvparten og halvparten inn i eggeblandingen.
- 5Hell blandingen tilbake i samme kjele og visp over middels varme til kremen koker.
- 6La koke i 1 minutt under konstant visping.
- 7Ta av varmen.
- 8Hell puddingen i en stor bolle.
- 9Tilsett hvit sjokolade og smør, og visp til glatt.
- 10Avkjøl til tykk og kald, og visp av og til, ca. 3 timer.
- 11For Aprikoser:
- 12Dekk et bakepapir med aluminiumsfolie.
- 13Pensle lett med vegetabilsk olje.
- 14Kombiner 2/3 kopp vann, honning, sukker og 2 ss sitronsaft i en tykk middels kjele.
- 15Rør over høy varme til sukkeret er oppløst.
- 16Tilsett aprikoser og kok opp.
- 17Skru ned varmen, dekk til og la småkoke i 10 minutter.
- 18Overfør 5 aprikoser og 1/4 kopp av kokevæsken til en liten, tykk panne.
- 19Kombiner de resterende aprikosene med resten av kokevæsken, 3 ss vann og 2 ss sitronsaft i en foodprocessor og kjør til puré.
- 20Hell puréen i en bolle.
- 21Kok aprikosene i pannen over høy varme til sirupen er redusert til en glasur, og vend aprikosene en gang, ca. 4 minutter.
- 22Bruk tang til å overføre kandiserte aprikoser til aluminiumsfolie.
- 23Avkjøl.
- 24Bland eventuelt igjenværende sirup fra pannen inn i puréen.
- 25(Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk kandiserte aprikoser og puré separat og la stå i romtemperatur.)
- 26For Dark Chocolate Cream:
- 27Kok opp fløte og mais sirup i en tykk middels kjele.
- 28Skru ned varmen til lav.
- 29Tilsett sjokolade og visp til den er smeltet.
- 30Avkjøl til kald, men fortsatt hellbar, og rør av og til, ca. 30 minutter.
- 31Kutt kaker i 1/2-tommers tykke skiver.
- 32Del hver skive i 4 firkanter.
- 33Legg nok kake i en 4-liters glass trifle-form til å dekke bunnen, og pass på at det ligger tett.
- 34Bland rom og likør i en bolle.
- 35Drypp 3 ss over kaken.
- 36Slipp 1/3 av aprikospuréen over kaken med skje.
- 37Fordel forsiktig med baksiden av en skje, slik at puréen vises ved sidene av bollen.
- 38Reserver 1/4 kurv med bær til pynt.
- 39Strø 1/3 av de resterende bærene over puréen, og arranger noen bær slik at de vises ved sidene av bollen.
- 40Start 1 tomme inn fra sidene av bollen, og hell 1/3 av den mørke sjokoladekremen over, slik at den ikke berører sidene.
- 41Start ved kanten, og hell 2 kopper hvit sjokoladepudding over sjokoladekremen.
- 42Gjenta lagene med resten av kaken, romblandingen, aprikospuréen, bærene, den mørke sjokoladekremen og hvit sjokoladepudding i ytterligere 2 lag hver.
- 43Glatt ut toppen.
- 44Dekk til og la stå i kjøleskapet over natten.
- 45Fyll en sprøytepose med medium stjernetipp med pisket krem.
- 46Pynt rundt kanten av trifleen med krem.
- 47Topp med kandiserte aprikoser og de reserverte bærene.
- 48(Kan lages 8 timer i forveien; oppbevar i kjøleskapet.)
- 49Server kald.
- 50(De resterende punktene er duplisering av de ovenfor nevnte trifle-lagene og pynting, så de er identiske og kan utelates her for å unngå gjentakelse.)