
Gresskar kokt i rå sukker
oppskrift på pumpkin cooked in raw sugar, en søt og enkel dessert perfekt for høsten. lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 medium gresskar, ca. 2,5 kg
- 2. 8 kopper (2 liter) vann
- 3. 675 g piloncillo eller panela, brutt i små biter, litt under 4 kopper (960 ml) eller mørkbrunt sukker
- 4. 3 kanelstenger på 5 cm
- 5. 10 guavaer (valgfritt), delt i to, frøene igjen i
Fremgangsmåte
- 1Pierc hullignende ytre skall av gresskaret flere steder for å la sirupen trenge inn i kjøttet, og kutt det i biter på omtrent 8 cm (3 tommer) kvadratiske, slik at det blir igjen det fibrøse kjøttet og frøene inni. I en bred, tykk kjele legger du nok vann til å dekke hele gresskaret. Tilsett brunt sukker og kanelstenger, og kok opp. Legg i gresskar- og guavabitene, og la det koke på ganske høy varme, mens du rører av og til for å unngå at det setter seg fast. Dekk til kjelen og la det koke i omtrent 15 minutter, fjern deretter lokket og fortsett å koke til sirupen har redusert og gresskarkjøttet har fått en rik, brun farge.