
Roastbiff med vill soppsaus og karamelliserte sjalottløk-maisestappe
oppskrift på saftig roast beef servert med rik vill sopp saus og kremete karamelliserte skalottpoteter, perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss skje med hakket fersk timian, delt
- 2. 2 ts grovt kosher-salt
- 3. 3 hvitløksfedd, presset, delt
- 4. 1,5 til 2 1/2 til 2 3/4 pund storfe indrefilet, godt trimmet
- 5. 4 ss olivenolje, delt, pluss ekstra til pensling
- 6. 8 unser ferske østerssopp, skivet (ca. 4 kopper lett pakket)
- 7. 8 unser ferske kantarellsopper, skivet (ca. 4 kopper lett pakket)
- 8. 2 ss finhakket sjalottløk
- 9. 4 ss brandy, delt
- 10. 1/2 kopp piskefløte
- 11. 1 toppet ss allsidig mel
- 12. Storfe-reduksjon
- 13. Karamelliserte sjalottløk- og potetmos
- 14. 2 ss finhakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 11. Bland 1 spiseskje timian, 2 teskjeer grovt salt og 2 pressede hvitløksfedd i en liten bolle. Gni saltblandingen inn i storfeentrecôten. Pakk inn i plastfolie. Plasser i en 11x7x2 tommers ildfast form og la det ligge i kjøleskapet i minst 1 dag og opptil 3 dager. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Tilsett østerssopp og kantarell og stek til de er godt brunet, ca. 8 minutter. Tilsett finhakket sjalottløk, 1 presset hvitløksfedd og 1 teskje timian; stek i 2 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer brandy og rør i 20 sekunder. Tilsett fløte; rør til nesten all væske er absorbert, ca. 3 minutter. FORBEREDING: Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur. Forvarm ovnen til 200°C. Pensle en stor, tung stekeplate med olje. Varm opp resten av oljen, 1 spiseskje, i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Legg i storfeentrecôten og stek til den er brunet på alle sider, totalt ca. 5 minutter. Overfør til den forberedte stekeplaten. Stek i ovnen til en øyemålstermometer som settes inn i midten viser 48°C for sjelden, ca. 28 minutter. Overfør storfe til skjærebrett og la det hvile i 10 minutter. I mellomtiden, varm opp soppblandingen igjen. Strø mel over og rør for å dekke. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene brandy i stekeformen. Varm opp over middels varme, skrap opp brunede biter, og hell deretter over i soppblandingen. Tilsett Storfe-Reduksjon i soppen og kok opp. Skru ned varmen til middels høy og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 5 minutter. Rør inn den resterende teskjeen timian. Krydre med salt og pepper etter smak. Skjær storfe i tynne skiver. Fordel karamelliserte sjalottløk- og potetmosen på 6 tallerkener. Legg storfeskivene oppå. Øs soppsaus over, dryss med persille, og server.