
Stekte poteter
Lær hvordan du lager deilige, sprø bakte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller hovedrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 pund små koketomater (1 1/2 til 2 tommer store), for eksempel hvite, Yukon Gold eller Red Bliss, skrellet
- 2. 3/4 kopp andefett som er utvunnet fra stekt gås, eller andefett
- 3. 2 teskjeer salt
- 4. 3/4 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230°C. Dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet dekker dem med omtrent 2,5 cm. La det koke opp, og la det småkoke, uten lokk, til potetene er akkurat møre, ca. 12 til 20 minutter, avhengig av type potet. Sil av vannet i en sil og tørk potetene forsiktig med et kjøkkenpapir. Vend potetene i en bolle med gåsefett. Fordel potetene i ett lag i en stor stekepanne og stek midt i ovnen, vend en gang, til de er gylne, ca. 30 minutter. Vend dem med salt og pepper.
- 22. Forvarm ovnen til 230°C.
- 33. Dekk potetene med kaldt, saltet vann slik at vannet dekker dem med omtrent 2,5 cm i en 6-liters kjele, og la det koke opp. La det småkoke, uten lokk, til potetene er akkurat møre, ca. 12 til 20 minutter, avhengig av type potet. Sil av vannet i en sil og tørk potetene forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 44. Vend potetene i en bolle med gåsefett. Fordel potetene i ett lag i en stor stekepanne og stek midt i ovnen, vend en gang, til de er gylne, ca. 30 minutter. Vend dem med salt og pepper.