
Røykte mozzarella- og ricottaboller
oppskrift på deilige røykte mozzarella- og ricottafritters. perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Fritters:
- Balsamico-dippsaus:
Fremgangsmåte
- 1For fritterne: Bland ricotta, røket mozzarella, salt og pepper i en liten bolle. Hell panko i en annen bolle. Lett pisk eggene i en tredje bolle. Ha mel i en fjerde bolle. Legg et bakepapir på et brett.
- 2Ta en skje med ca. 1 1/2 ss osteblanding og rull den i melet for å dekke. Overfør ballen til egget og rull for å dekke. Deretter over i panko og rull igjen for å dekke. Legg osteballen på det bakepapirkledde brettet. Gjenta med resten av osteblandingen.
- 3I mellomtiden varmer du opp 7,5 cm vegetabilsk olje i en stor stekepanne til 180°C. Stek fritterne i porsjoner, pass på å ikke overfylle pannen, til de er gylne, ca. 1 til 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og legg på tørkepapir for å renne av. Strø over timian. Server varme med Balsamico-dippsaus.
- 4For Balsamico-dippsausen: Bland eddik, sitronsaft, sennep og honning i en blender. Kjør til det er godt blandet. Tilsett oljen i en jevn strøm mens maskinen går. Krydre med salt og pepper. Server i en liten skål ved siden av fritterne.