Grønn tomat-relish

Grønn tomat-relish

oppskrift på green tomato relish - en frisk og smakfull tilbehør perfekt for høst. enkel å lage og passer til mange retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 24 store grønne tomater
  • 2. 3 røde paprika, delt i to og fjernet frø
  • 3. 3 grønne paprika, delt i to og fjernet frø
  • 4. 12 store løk
  • 5. 3 spiseskjeer sellerifrø
  • 6. 3 spiseskjeer sennepsfrø
  • 7. 1 spiseskje salt
  • 8. 5 kopper hvitt sukker
  • 9. 2 kopper eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprosessor eller en kjøttkvern, grovhakk tomater, røde paprika, grønne paprika og løk. (Du kan måtte gjøre dette i flere omganger.) Legg et stort dørslag med osteklede i vasken eller i en stor bolle, og hell tomatblandingen i for å renne av i 1 time.
  2. 2I en stor, ikke-aluminium gryte, bland tomatblandingen, sellerifrø, sennepsfrø, salt, sukker og eddik. Kok opp og la det småkoke på lav varme i 5 minutter, rør hyppig.
  3. 3Steriliser nok glass og lokk til å romme sylten (12 ett-pint glass eller 6 ett-liters glass). Fyll glassene med sylten, og pass på at det ikke er luftrom eller tomrom. Fyll glassene helt opp til kanten. Skru på lokkene.
  4. 4Plasser et rist i bunnen av en stor gryte og fyll den halvfull med kokende vann. Senk forsiktig glassene ned i gryten med en holder, og pass på at det er 5 cm mellom hvert glass. Tilsett mer kokende vann om nødvendig, slik at toppen av glassene dekkes av 5 cm vann. Kok opp vannet, dekk til gryten, og la det koke i 30 minutter.
  5. 5Ta glassene ut av gryten og plasser dem på et håndkle- eller treplate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt. Når de er kalde, trykk på midten av hvert lokk med fingeren for å sjekke at forseglingen er tett (lokket skal ikke bevege seg opp eller ned). Sylten kan oppbevares i opptil ett år.