
Blomkålspizzabunn
lær hvordan du lager en sunn og smakfull blomkålspizza-deig. perfekt for en lett lunsj eller middag. enkel oppskrift med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 hode blomkål, grovhakket
- 2. 1/2 kopp revet italiensk osteblanding
- 3. 1/4 kopp hakket fersk persille
- 4. 1 egg
- 5. 1 teskje hakket hvitløk
- 6. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Plasser blomkålbiter gjennom matprosessorens mateinnføring med rivingsbladet; puls til alt blomkålen er revet.
- 22. Sett inn en damper i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Tilsett blomkål, dekk til, og damp til det er mørt, ca. 15 minutter. Overfør blomkålen til en stor bolle og sett i kjøleskapet, rør om av og til, til den er avkjølt, ca. 15 minutter.
- 33. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Kle et stekebrett med bakepapir eller en silikonmatte.
- 44. Rør inn italiensk osteblanding, persille, egg, hvitløk, salt og pepper i blomkålen til det er jevnt fordelt. Hell blandingen på det forberedte stekebrettet; trykk ut og form til en pizzabunn.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til den er lett brunet, ca. 15 minutter.