Klassiske hash browns
Lær hvordan du lager klassiske hash browns med denne enkle oppskriften. Perfekt frokostrett som er crispy og smakfull. Enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 store poteter, skrellet
- 2. 3 spiseskjeer klarnet smør
- 3. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. en klype cayennepepper, eller etter smak
- 5. en klype paprika, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Riv potetene i en stor bolle fylt med kaldt vann. Rør rundt til vannet blir overskyet, sil av vannet, og dekk potetene igjen med friskt kaldt vann. Rør igjen for å fjerne overflødig stivelse. Sil av vannet godt, tørk potetene med kjøkkenpapir, og press ut overflødig fuktighet.
- 22. Varm opp klarnet smør i en stor non-stick panne på middels varme. Strø de revne potetene i det varme smøret, og krydre med salt, svart pepper, cayennepepper og paprika.
- 33. Kok potetene til det dannes en brun skorpe på bunnen, ca. 5 minutter. Fortsett å koke og røre til potetene er godt brunet over hele, ca. 5 minutter til.