
Sjokolademousetærte
Lær hvordan du lager en deilig sjokolademousse pai med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for fest eller kos. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 21 sjokoladesandwichkjeks (som Oreos)
- 2. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, i biter, romtemperert
- 3. 340 gram semisøt sjokolade, finhakket
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. En klype salt
- 6. 3 3/4 kopper kald piskefløte
- 7. 1/4 kopp sukker
- 8. Sjokoladekrønsj (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. For Crust: Forvarm ovnen til 175°C. Smør en springform på 23 cm i diameter med høye sider på 7 cm. Finhakk kjeksene i en food processor. Tilsett smør og kjør til blandingen er jevnt fuktig. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen for å danne en tynn bunn. Stek bunnen i 5 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en springform på 23 cm i diameter med høye sider på 7 cm. Finhakk kjeksene i en food processor. Tilsett smør og kjør til blandingen er jevnt fuktig. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen for å danne en tynn bunn. Stek bunnen i 5 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt.
- 33. For Mousse: Bland sjokolade, vanilje og salt i en food processor. Kok opp 2,5 dl krem i en liten tykkbunnet kjele. Når prosessoren går, hell gradvis den varme kremen gjennom matingslangen og kjør til sjokoladen er smeltet og glatt. Overfør blandingen til en stor bolle. Avkjøl til romtemperatur, rør av og til. Pisk 4 dl krem og sukker i en stor bolle til stive topper. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell moussen i den forberedte bunnen. Sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 6 timer. (Kan lages dagen før.) Pisk resten av 1,8 dl krem til faste topper i en middels stor bolle. Overfør til en sprøytepose med medium stjernetipp. Pynt kanten av kaken med rosetter av krem. Pynt med sjokoladespon.
- 44. Bland sjokolade, vanilje og salt i en food processor. Kok opp 2,5 dl krem i en liten tykkbunnet kjele. Når prosessoren går, hell gradvis den varme kremen gjennom matingslangen og kjør til sjokoladen er smeltet og glatt. Overfør blandingen til en stor bolle. Avkjøl til romtemperatur, rør av og til.
- 55. Pisk 4 dl krem og sukker i en stor bolle til stive topper. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell moussen i den forberedte bunnen. Sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 6 timer. (Kan lages dagen før.) Pisk resten av 1,8 dl krem til faste topper i en middels stor bolle. Overfør til en sprøytepose med medium stjernetipp. Pynt kanten av kaken med rosetter av krem. Pynt med sjokoladespon.