Melkefrie sitronkremmer med havre- og timiancrumble

Melkefrie sitronkremmer med havre- og timiancrumble

Oppdag en frisk og vegansk dessert med sitronkrem og sprø havre-timian crumble. Perfekt for en sommerlig avslutning eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pakke på 12,3 unser ekstra-fast silken tofu
  • 2 spiseskjeer fin- eller middelsmalt maisenna
  • En klype havsalt
  • 1/3 til 1/2 kopp honning
  • Revet skall av 1 Meyer-sitron
  • 3 spiseskjeer ferskpresset Meyer-sitronsaft
  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp naturlig sukkerrørzukker
  • 1/4 teskje havsalt
  • 1/2 kopp gammeldags havregryn
  • 1/4 kopp hakkede rå mandler
  • 1 spiseskje ferske timianblader

Fremgangsmåte

  1. 1Lemon Crème: Pakk tofuen inn mellom noen lag tørkepapir og la den renne av i 10 minutter. I en food processor eller i en bolle med en visp, bland tofu, maismel, salt, honning, og sitronzest og -juice til det er helt glatt, ca. 1 minutt hvis du bruker en food processor. Fordel blandingen i 4 små skåler og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  2. 2Pakk tofuen inn mellom noen lag tørkepapir og la den renne av i 10 minutter.
  3. 3I en food processor eller i en bolle med en visp, bland tofu, maismel, salt, honning, og sitronzest og -juice til det er helt glatt, ca. 1 minutt hvis du bruker en food processor. Fordel blandingen i 4 små skåler og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  4. 4Havregrynskrum: Forvarm ovnen til 175°C. Smelt kokosolje til væske i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen. I en bolle, rør sammen kokosolje, vanilje, sukker og salt. Tilsett havregryn og mandler og rør for å dekke alt jevnt. Gni halvparten av timianbladene mellom fingrene for å frigjøre aromaen, og rør dem inn. Spre blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek til den er lett ristet, ca. 20 minutter. La avkjøle. Når crèmen er avkjølt, strø den avkjølte krummen over. Pynt med resten av timianen.
  5. 5Forvarm ovnen til 175°C.
  6. 6Smelt kokosolje til væske i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen. I en bolle, rør sammen kokosolje, vanilje, sukker og salt. Tilsett havregryn og mandler og rør for å dekke alt jevnt. Gni halvparten av timianbladene mellom fingrene for å frigjøre aromaen, og rør dem inn. Spre blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek til den er lett ristet, ca. 20 minutter. La avkjøle.
  7. 7Når crèmen er avkjølt, strø den avkjølte krummen over. Pynt med resten av timianen.