
California Vegetarsandwich
Lær hvordan du lager en deilig california veggie sandwich med friske grønnsaker og smakfulle pålegg. Perfekt for en lett lunsj eller middag om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper eplecidereddik
- 2. 1/2 kopp (pakket) lyst brunt sukker
- 3. 1/4 kopp kasjersalt
- 4. 4 kopper hvilken som helst kombinasjon av revne gulrøtter, skivede agurker, skivede rødløk og/eller skivede milde ferske chili
- 5. 1/4 kopp kulturmelk
- 6. 1/4 kopp naturell helmelk gresk yoghurt
- 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 8. 6 spiseskjeer olivenolje, fordelt
- 9. Kasjersalt, nykvernet pepper
- 10. 2 modne avokadoer, delt i to
- 11. 170 gram fersk geitost
- 12. 6 kopper blandede salatblader, ryggene fjernet hvis de er tykke
- 13. 8 skiver multigrainbrød, ristet
- 14. 1/2 engelsk hothouse-agurk, tynne skiver på diagonalen
- 15. 2 kopper spirer
- 16. 2 varmebestandige glasskrukker på 1 kvart (ca. 0,95 liter)
Fremgangsmåte
- 11. Lag syltede grønnsaker: Kok opp eddik, brunt sukker, salt og 2 kopper vann i en stor kjele. Fyll samtidig grønnsakene i glass. Hell laken over grønnsakene. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt.
- 22. Kok opp eddik, brunt sukker, salt og 2 kopper vann i en stor kjele. Fyll samtidig grønnsakene i glass. Hell laken over grønnsakene. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt.
- 33. Lag dressingen og monter: Visp kulturmelk, yoghurt, sitronsaft og 3 ss olje i en stor bolle til det er glatt; smak til med salt og pepper. Ha avokado i en liten bolle; tilsett 1 ss olje og mos lett. Smak til med salt og pepper. Mos geitost med de resterende 2 ss olje i en annen liten bolle til den er myk og smørbar; smak til med salt og pepper. Vend salatbladene i dressingen og vend godt slik at de blir dekket; smak til med salt og pepper. Fordel avokadoblandingen på 4 skiver brød. Legg salat over og topp med agurk, spirer og noen avsilte sylteagurker. Smør de resterende 4 skivene med geitost og legg sammen til smørbrød.
- 44. Visp kulturmelk, yoghurt, sitronsaft og 3 ss olje i en stor bolle til det er glatt; smak til med salt og pepper.
- 55. Ha avokado i en liten bolle; tilsett 1 ss olje og mos lett. Smak til med salt og pepper. Mos geitost med de resterende 2 ss olje i en annen liten bolle til den er myk og smørbar; smak til med salt og pepper.
- 66. Vend salatbladene i dressingen og vend godt slik at de blir dekket; smak til med salt og pepper. Fordel avokadoblandingen på 4 skiver brød. Legg salat over og topp med agurk, spirer og noen avsilte sylteagurker. Smør de resterende 4 skivene med geitost og legg sammen til smørbrød.
- 77. Forberedelse: Sylteagurkene kan lages to uker i forveien. Oppbevares kjølig.
- 88. Sylteagurkene kan lages to uker i forveien. Oppbevares kjølig.





