California Vegetarsandwich

California Vegetarsandwich

Lær hvordan du lager en deilig california veggie sandwich med friske grønnsaker og smakfulle pålegg. Perfekt for en lett lunsj eller middag om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper eplecidereddik
  • 2. 1/2 kopp (pakket) lyst brunt sukker
  • 3. 1/4 kopp kasjersalt
  • 4. 4 kopper hvilken som helst kombinasjon av revne gulrøtter, skivede agurker, skivede rødløk og/eller skivede milde ferske chili
  • 5. 1/4 kopp kulturmelk
  • 6. 1/4 kopp naturell helmelk gresk yoghurt
  • 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 8. 6 spiseskjeer olivenolje, fordelt
  • 9. Kasjersalt, nykvernet pepper
  • 10. 2 modne avokadoer, delt i to
  • 11. 170 gram fersk geitost
  • 12. 6 kopper blandede salatblader, ryggene fjernet hvis de er tykke
  • 13. 8 skiver multigrainbrød, ristet
  • 14. 1/2 engelsk hothouse-agurk, tynne skiver på diagonalen
  • 15. 2 kopper spirer
  • 16. 2 varmebestandige glasskrukker på 1 kvart (ca. 0,95 liter)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag syltede grønnsaker: Kok opp eddik, brunt sukker, salt og 2 kopper vann i en stor kjele. Fyll samtidig grønnsakene i glass. Hell laken over grønnsakene. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt.
  2. 22. Kok opp eddik, brunt sukker, salt og 2 kopper vann i en stor kjele. Fyll samtidig grønnsakene i glass. Hell laken over grønnsakene. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt.
  3. 33. Lag dressingen og monter: Visp kulturmelk, yoghurt, sitronsaft og 3 ss olje i en stor bolle til det er glatt; smak til med salt og pepper. Ha avokado i en liten bolle; tilsett 1 ss olje og mos lett. Smak til med salt og pepper. Mos geitost med de resterende 2 ss olje i en annen liten bolle til den er myk og smørbar; smak til med salt og pepper. Vend salatbladene i dressingen og vend godt slik at de blir dekket; smak til med salt og pepper. Fordel avokadoblandingen på 4 skiver brød. Legg salat over og topp med agurk, spirer og noen avsilte sylteagurker. Smør de resterende 4 skivene med geitost og legg sammen til smørbrød.
  4. 44. Visp kulturmelk, yoghurt, sitronsaft og 3 ss olje i en stor bolle til det er glatt; smak til med salt og pepper.
  5. 55. Ha avokado i en liten bolle; tilsett 1 ss olje og mos lett. Smak til med salt og pepper. Mos geitost med de resterende 2 ss olje i en annen liten bolle til den er myk og smørbar; smak til med salt og pepper.
  6. 66. Vend salatbladene i dressingen og vend godt slik at de blir dekket; smak til med salt og pepper. Fordel avokadoblandingen på 4 skiver brød. Legg salat over og topp med agurk, spirer og noen avsilte sylteagurker. Smør de resterende 4 skivene med geitost og legg sammen til smørbrød.
  7. 77. Forberedelse: Sylteagurkene kan lages to uker i forveien. Oppbevares kjølig.
  8. 88. Sylteagurkene kan lages to uker i forveien. Oppbevares kjølig.