Hello Fresh Mobile Banner
Frangipane

Frangipane

oppskrift på frangipane, en deilig mandelbasert fylling perfekt til kaker og terter. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2/3 kopp / 100 g hele, skåldede mandler
  • 2. 3/4 kopp pluss 2 ss / 100 g skåldede, skivede mandler
  • 3. eller 1 kopp / 100 g mandelmel
  • 4. 1/2 kopp / 115 g usaltet smør, romtemperert
  • 5. 1/2 kopp / 100 g sukker
  • 6. 2 store egg
  • 7. 4 ts hvetemel
  • 8. 1/8 ts vaniljeekstrakt
  • 9. En klype kosher-salt
  • 10. Spesialutstyr: food processor hvis du bruker hele eller skivede mandler, kjøkkenmaskin med flatpisker eller håndmikser (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Hvis du bruker hele eller skivede mandler, mal dem i matprosessoren så fint som mulig uten å lage en pasta. Sett til side.
  2. 22. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller en middels stor bolle og en håndvisp, og pisk smør og sukker på middels hastighet i 1 til 2 minutter hvis du bruker kjøkkenmaskin, eller 3 til 4 minutter med håndvisp, eller til det er lyst. Tilsett de malte mandlene eller mandelmelet og pisk på middels hastighet i 1 minutt, eller til det er godt blandet. Stopp maskinen og skrap ned sidene og bunnen av bollen. Alternativt kan du bruke en middels stor bolle og en tresleiv; å piske smør og sukker tar 4 til 5 minutter, og å blande inn nøttene eller mandelmelet tar omtrent 1 ½ minutt.
  3. 33. Med maskinen på lav hastighet eller med tresleiven, pisk inn eggene til de er godt blandet. Tilsett hvetemel, vanilje og salt, og pisk bare til det er akkurat blandet. Bruk umiddelbart eller oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke, eller i fryseren i opptil 3 uker. Hvis du oppbevarer det i kjøleskapet, la det stå i romtemperatur i 1 time før bruk. Hvis det er frosset, tines over natten i kjøleskapet, og deretter lar du det stå i romtemperatur i 1 time før bruk.