
Sommerpudding med blåbær og bringebær
Lær hvordan du lager en deilig sommerpudding med blåbær og bringebær. En enkel og frisk dessert som passer perfekt til sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 uskadet rektangulær brødloff av brioche eller godt kvalitets fast hvitt brød, som Pullman (450 gram), skorpene fjernet
- 2. 4 kopper blåbær (450 gram)
- 3. 5 kopper bringebær (510 gram)
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 1 teskje fersk sitronjuice
- 6. Utstyr: en dyp bolle på 2 1/2 kvart (ca. 2,4 liter), helst 20 cm i diameter øverst og 8 cm i bunnen; et fat med kant
- 7. 1 fat med kant
- 8. Tilbehør: sitronverbena-is
Fremgangsmåte
- 11. Skjær brødet i 14 skiver (ca. 1/2 tomme tykke). Skjær ut en runding på 3 tommer fra én skive og legg den i bunnen av en bolle. Legg sidene av bollen med 10 skiver, overlappende dem litt. Kok opp bær, sukker og sitronsaft i en tykk, middels stor kjele over middels varme, og la det småkoke under omrøring av og til til bærene faller sammen og slipper ut saften, ca. 8 minutter. Skje ut frukten i en sil over en bolle og la renne av i 15 minutter. Skje den avrente frukten i en brødforet bolle (reserver saften) og dekk helt med resten av brødet, og kutt brødet til for å få det til å passe. Hell saften jevnt over brødet, og pass på at alt brødet blir mettet. Dekk puddingen direkte med et stykke vokspapir og legg en 7-tommers tallerken, opp ned, oppå papiret. Legg en vekt på 1 til 1 1/2 pund (for eksempel en stor boks) på tallerkenen og la den stå i minst 8 timer. Fjern vekt, tallerken og vokspapiret, og snu fatet over bollen, og snu deretter bollen opp ned på fatet. Fjern forsiktig ut av formen.
- 22. Skjær brødet i 14 skiver (ca. 1/2 tomme tykke). Skjær ut en runding på 3 tommer fra én skive og legg den i bunnen av en bolle. Legg sidene av bollen med 10 skiver, overlappende dem litt.
- 33. Kok opp bær, sukker og sitronsaft i en tykk, middels stor kjele over middels varme, og la det småkoke under omrøring av og til til bærene faller sammen og slipper ut saften, ca. 8 minutter. Skje ut frukten i en sil over en bolle og la renne av i 15 minutter. Skje den avrente frukten i en brødforet bolle (reserver saften) og dekk helt med resten av brødet, og kutt brødet til for å få det til å passe.
- 44. Hell saften jevnt over brødet, og pass på at alt brødet blir mettet. Dekk puddingen direkte med et stykke vokspapir og legg en 7-tommers tallerken, opp ned, oppå papiret. Legg en vekt på 1 til 1 1/2 pund (for eksempel en stor boks) på tallerkenen og la den stå i minst 8 timer.
- 55. Fjern vekt, tallerken og vokspapiret, og snu fatet over bollen, og snu deretter bollen opp ned på fatet. Fjern forsiktig ut av formen.