Hello Fresh Mobile Banner
Sommerpudding med blåbær og bringebær

Sommerpudding med blåbær og bringebær

Lær hvordan du lager en deilig sommerpudding med blåbær og bringebær. En enkel og frisk dessert som passer perfekt til sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 uskadet rektangulær brødloff av brioche eller godt kvalitets fast hvitt brød, som Pullman (450 gram), skorpene fjernet
  • 2. 4 kopper blåbær (450 gram)
  • 3. 5 kopper bringebær (510 gram)
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1 teskje fersk sitronjuice
  • 6. Utstyr: en dyp bolle på 2 1/2 kvart (ca. 2,4 liter), helst 20 cm i diameter øverst og 8 cm i bunnen; et fat med kant
  • 7. 1 fat med kant
  • 8. Tilbehør: sitronverbena-is

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær brødet i 14 skiver (ca. 1/2 tomme tykke). Skjær ut en runding på 3 tommer fra én skive og legg den i bunnen av en bolle. Legg sidene av bollen med 10 skiver, overlappende dem litt. Kok opp bær, sukker og sitronsaft i en tykk, middels stor kjele over middels varme, og la det småkoke under omrøring av og til til bærene faller sammen og slipper ut saften, ca. 8 minutter. Skje ut frukten i en sil over en bolle og la renne av i 15 minutter. Skje den avrente frukten i en brødforet bolle (reserver saften) og dekk helt med resten av brødet, og kutt brødet til for å få det til å passe. Hell saften jevnt over brødet, og pass på at alt brødet blir mettet. Dekk puddingen direkte med et stykke vokspapir og legg en 7-tommers tallerken, opp ned, oppå papiret. Legg en vekt på 1 til 1 1/2 pund (for eksempel en stor boks) på tallerkenen og la den stå i minst 8 timer. Fjern vekt, tallerken og vokspapiret, og snu fatet over bollen, og snu deretter bollen opp ned på fatet. Fjern forsiktig ut av formen.
  2. 22. Skjær brødet i 14 skiver (ca. 1/2 tomme tykke). Skjær ut en runding på 3 tommer fra én skive og legg den i bunnen av en bolle. Legg sidene av bollen med 10 skiver, overlappende dem litt.
  3. 33. Kok opp bær, sukker og sitronsaft i en tykk, middels stor kjele over middels varme, og la det småkoke under omrøring av og til til bærene faller sammen og slipper ut saften, ca. 8 minutter. Skje ut frukten i en sil over en bolle og la renne av i 15 minutter. Skje den avrente frukten i en brødforet bolle (reserver saften) og dekk helt med resten av brødet, og kutt brødet til for å få det til å passe.
  4. 44. Hell saften jevnt over brødet, og pass på at alt brødet blir mettet. Dekk puddingen direkte med et stykke vokspapir og legg en 7-tommers tallerken, opp ned, oppå papiret. Legg en vekt på 1 til 1 1/2 pund (for eksempel en stor boks) på tallerkenen og la den stå i minst 8 timer.
  5. 55. Fjern vekt, tallerken og vokspapiret, og snu fatet over bollen, og snu deretter bollen opp ned på fatet. Fjern forsiktig ut av formen.