Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake uten mel med appelsin og mandler

Sjokoladekake uten mel med appelsin og mandler

lær hvordan du lager en deilig flourless sjokolade- og appelsinkake med mandler, perfekt for dessert eller spesielle anledninger. enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Pareve kosher for Pesach-margarin, smeltet
  • 1 1/4 kopper hele mandler (6 til 7 unser)
  • 1 kopp sukker, delt
  • 6 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, grovhakket
  • 1/2 kopp usøtet kakaopulver
  • 1/2 kopp appelsinjuice
  • 2 teskjeer revet appelsinskall
  • 6 store egg, separert
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 1/4 teskje salt
  • Sjokolade- og appelsinsorbet

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av en 25 cm stor springform grundig med margarin. Bland mandler og 1/4 kopp sukker i en foodprocessor til mandlene er finhakket. Tilsett sjokolade og kjør til sjokoladen er finhakket, og skrap av og til sidene og bunnen av bollen. Visp kakao, appelsinjuice og appelsinskall i en liten bolle til det er jevnt. Bland eggeplommer og 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Bruk en elektrisk mikser og pisk til eggeplommeblandingen er veldig tykk, ca. 4 minutter. Rør inn kakao-blandingen. Vend inn den finhakkede mandelblandingen. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehvitene og saltet i en annen stor bolle til myke topper dannes. Tilsett gradvis 2 spiseskjeer sukker, og pisk til eggehvitene er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en rist. (Kan lages dagen før. Dekk med aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
  4. 4Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av en 25 cm stor springform grundig med margarin. Bland mandler og 1/4 kopp sukker i en foodprocessor til mandlene er finhakket. Tilsett sjokolade og kjør til sjokoladen er finhakket, og skrap av og til sidene og bunnen av bollen.
  5. 5Visp kakao, appelsinjuice og appelsinskall i en liten bolle til det er jevnt. Bland eggeplommer og 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Bruk en elektrisk mikser og pisk til eggeplommeblandingen er veldig tykk, ca. 4 minutter. Rør inn kakao-blandingen. Vend inn den finhakkede mandelblandingen. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehvitene og saltet i en annen stor bolle til myke topper dannes. Tilsett gradvis 2 spiseskjeer sukker, og pisk til eggehvitene er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen.
  6. 6Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en rist. (Kan lages dagen før. Dekk med aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
  7. 7Kutt rundt kaken i formen; løsne sidene. Skjær kaken i båter. Overfør til tallerkener. Plasser en kule sorbet ved siden av.
  8. 8Kutt rundt kaken i formen; løsne sidene. Skjær kaken i båter. Overfør til tallerkener. Plasser en kule sorbet ved siden av.