
Sjokoladekake uten mel med appelsin og mandler
lær hvordan du lager en deilig flourless sjokolade- og appelsinkake med mandler, perfekt for dessert eller spesielle anledninger. enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Pareve kosher for Pesach-margarin, smeltet
- 1 1/4 kopper hele mandler (6 til 7 unser)
- 1 kopp sukker, delt
- 6 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, grovhakket
- 1/2 kopp usøtet kakaopulver
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 2 teskjeer revet appelsinskall
- 6 store egg, separert
- 1 vaniljestang, delt på langs
- 1/4 teskje salt
- Sjokolade- og appelsinsorbet
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av en 25 cm stor springform grundig med margarin. Bland mandler og 1/4 kopp sukker i en foodprocessor til mandlene er finhakket. Tilsett sjokolade og kjør til sjokoladen er finhakket, og skrap av og til sidene og bunnen av bollen. Visp kakao, appelsinjuice og appelsinskall i en liten bolle til det er jevnt. Bland eggeplommer og 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Bruk en elektrisk mikser og pisk til eggeplommeblandingen er veldig tykk, ca. 4 minutter. Rør inn kakao-blandingen. Vend inn den finhakkede mandelblandingen. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehvitene og saltet i en annen stor bolle til myke topper dannes. Tilsett gradvis 2 spiseskjeer sukker, og pisk til eggehvitene er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en rist. (Kan lages dagen før. Dekk med aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
- 4Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av en 25 cm stor springform grundig med margarin. Bland mandler og 1/4 kopp sukker i en foodprocessor til mandlene er finhakket. Tilsett sjokolade og kjør til sjokoladen er finhakket, og skrap av og til sidene og bunnen av bollen.
- 5Visp kakao, appelsinjuice og appelsinskall i en liten bolle til det er jevnt. Bland eggeplommer og 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Bruk en elektrisk mikser og pisk til eggeplommeblandingen er veldig tykk, ca. 4 minutter. Rør inn kakao-blandingen. Vend inn den finhakkede mandelblandingen. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehvitene og saltet i en annen stor bolle til myke topper dannes. Tilsett gradvis 2 spiseskjeer sukker, og pisk til eggehvitene er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen.
- 6Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle helt i formen på en rist. (Kan lages dagen før. Dekk med aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
- 7Kutt rundt kaken i formen; løsne sidene. Skjær kaken i båter. Overfør til tallerkener. Plasser en kule sorbet ved siden av.
- 8Kutt rundt kaken i formen; løsne sidene. Skjær kaken i båter. Overfør til tallerkener. Plasser en kule sorbet ved siden av.