Ozark-pudding

Ozark-pudding

Lær hvordan du lager ozark pudding, en deilig og enkel dessert fra usa. Perfekt for spesielle anledninger eller hverdagskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvetemel
  • 2. 2 1/2 teskjeer bakepulver
  • 3. 2 store egg
  • 4. 1/2 teskje kosher-salt
  • 5. 1 1/2 kopper sukker
  • 6. 1 syrlig koket apple, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers biter (ca. 1 kopp)
  • 7. 1 kopp pekannøtter, hakket
  • 8. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 9. Lett søtet pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C. Smør en 23 cm kvadratisk ildfast form.
  2. 22. Visp sammen mel og bakepulver i en liten bolle. I en stor bolle, visp egg og salt til det er godt blandet og skummende. Mens du visper kraftig, tilsett sukkeret litt etter litt og visp til det er tykt. Rør inn eplene, pekannøttene og vaniljen. Bland inn melet og rør godt for å blande de tørre ingrediensene.
  3. 33. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek til toppen er gyllen og fyllet bobler rundt kantene, ca. 40 minutter. La avkjøle i minst 10 minutter før servering, enten varm eller romtemperert, med pisket krem.