
Fem-lags appelsin- og kremkake
oppskrift på en smakfull fem-lags appelsin-kremkake, perfekt for fest eller helgekos. enkel å lage og imponerende i smak og utseende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 spiseskjeer vann
- 1 teskje usmakstilsetning gelatin
- 3/4 kopp appelsinjuice
- 1/3 kopp sukker
- 1 spiseskje pluss 2 teskjeer maisstivelse
- 2 store eggeplommer
- 1 teskje revet appelsinskall
- 1 1/4 kopper kald pisket krem
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 12-unse ferdigkjøpt pound cake, delt horisontalt i 5 lag
- Tynne strimler av appelsinskall
Fremgangsmåte
- 1Plasser 2 spiseskjeer vann i en liten bolle. Strø gelatin over. La det stå til det er myknet, ca. 10 minutter. Bland juice og sukker i en stor, tykk kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Visp maisstivelse og 3 spiseskjeer vann i en middels bolle til det er godt blandet. Visp inn eggeplommer. Rør gradvis inn halvparten av den varme juicen i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i samme kjele. Rør over middels varme til blandingen koker og tykner, ca. 2 minutter. Sil over i en stor bolle. Tilsett gelatinblandingen og 1 teskje revet skall; rør til gelatin er oppløst. Press plastfolie mot overflaten av kremen; avkjøl til den er kald, men ikke stiv, ca. 30 minutter. Pisk krem og vanilje i en annen bolle til stive topper dannes. Visp kremen inn i kremen til den er jevn. Vend inn 1/2 kopp pisket krem i kremen. Vend forsiktig inn resten av kremen i 2 omganger. Plasser bunndelen av kaken på et fat. Legg strimler av voksduk under kantene av kaken for å beskytte fatet. Fordel 1/2 kopp appelsinkrem over kaken. Gjenta lagdelingen med de resterende kakebunnene og 1 1/2 kopper appelsinkrem, bruk 1/2 kopp krem per lag, og avslutt med den øverste kakebunnen. Fordel resten av appelsinkremen over toppen og sidene av kaken. Strø tynne strimler av appelsinskall nedover midten av kaken. Fjern voksduken. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk med kakedekke og oppbevar i kjøleskap.)