
Kylling- og mangosalat med ingefær- og appelsindressing
Oppskrift på en frisk og smakfull kyllingsalat med mango og en zesty ingefær- og appelsindressing. Perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp vegetabilsk olje pluss 1 spiseskje
- 1/4 kopp tint frossen appelsinjuicekoncentrat
- 2 spiseskjeer usaltet riseddik
- 2 spiseskjeer finhakket krystallisert ingefær
- 1 1/4 pund skinn- og benfri kyllingbryst (omtrent 3 stk.)
- 2 store bunt med vannkresse, trimmet
- 1 stor mango, skrelt, utkjernet og skåret i 1/2-tommers tykke skiver
- 1/2 liten rød løk, skivet i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Visp 1/2 kopp olje og de neste 3 ingrediensene i en liten bolle for å blande. Krydre dressingen med salt og pepper etter smak. Varm opp den gjenværende spiseskjeen med olje i en stor, tykk stekepanne over middels lav varme. Krydre kyllingen med salt og pepper; legg den i pannen. Dekk til og stek til den er gjennomstekt, ca. 6 minutter på hver side. Overfør til skjærebrett. Skjær på tvers i skiver; la den avkjøle i 5 minutter. Legg vannkresse på tallerkener; topp med kylling, mango og rødløk. Drypp over dressingen og server.
- 2Visp 1/2 kopp olje og de neste 3 ingrediensene i en liten bolle for å blande. Krydre dressingen med salt og pepper etter smak.
- 3Varm opp den gjenværende spiseskjeen med olje i en stor, tykk stekepanne over middels lav varme. Krydre kyllingen med salt og pepper; legg den i pannen. Dekk til og stek til den er gjennomstekt, ca. 6 minutter på hver side. Overfør til skjærebrett. Skjær på tvers i skiver; la den avkjøle i 5 minutter.
- 4Legg vannkresse på tallerkener; topp med kylling, mango og rødløk. Drypp over dressingen og server.