
Asparges- og okserullader med stekeost
Lær hvordan du lager deilige asparagus roast beef roll-ups. Perfekt for forretter og selskaper. Enkel oppskrift med gode tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 12 mellomstore aspargesstenger, trimmet ved å knekke av endene der de naturlig knekker
- 1 teskje ferdiglaget pepperrot, eller mer etter smak
- 2 spiseskjeer lett rømme
- Salt og pepper, etter smak
- 170 gram tynne skiver eller shavings av enkel grillet London Broil, potetstek eller ekstra magert kjøttpålegg av storfe
Fremgangsmåte
- 1Stovetop-instruksjoner: Fyll en stor bolle med isvann til omtrent halvparten. Sett inn en damprist i en stor kjele. Fyll kjelen med vann slik at det akkurat når under dampristen. Sett kjelen på høy varme, dekk den med lokk, og la vannet koke opp. Tilsett aspargesen, dekk kjelen med lokket (og la det være litt på gløtt), og damp aspargesen til den er sprø-møre, ca. 3 til 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Overfør aspargesen til isvannet for å stoppe kokeprosessen. La den renne godt av. I mellomtiden, i en liten bolle, bland horseradish og rømme til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper. Legg 42 gram (1 1/2 unser) av storfekjøttet på en flat arbeidsflate eller skjærefjøl. Smør en fjerdedel (ca. 1/2 ss) av horseradish-blandingen over storfekjøttet, og la det være en liten kant rundt. Plasser 3 aspargesstenger ved en av de smalere endene av hver storfeskive, slik at tuppene henger over. Rull storfekjøttet rundt aspargesbunten til du når den andre enden av storfekjøttet. Gjenta med resten av storfekjøttet, horseradish-blandingen og aspargesen for å lage 3 flere ruller. Server umiddelbart.
- 2Fyll en stor bolle med isvann til omtrent halvparten. Sett inn en damprist i en stor kjele. Fyll kjelen med vann slik at det akkurat når under dampristen. Sett kjelen på høy varme, dekk den med lokk, og la vannet koke opp. Tilsett aspargesen, dekk kjelen med lokket (og la det være litt på gløtt), og damp aspargesen til den er sprø-møre, ca. 3 til 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Overfør aspargesen til isvannet for å stoppe kokeprosessen. La den renne godt av. I mellomtiden, i en liten bolle, bland horseradish og rømme til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper. Legg 42 gram (1 1/2 unser) av storfekjøttet på en flat arbeidsflate eller skjærefjøl. Smør en fjerdedel (ca. 1/2 ss) av horseradish-blandingen over storfekjøttet, og la det være en liten kant rundt. Plasser 3 aspargesstenger ved en av de smalere endene av hver storfeskive, slik at tuppene henger over. Rull storfekjøttet rundt aspargesbunten til du når den andre enden av storfekjøttet. Gjenta med resten av storfekjøttet, horseradish-blandingen og aspargesen for å lage 3 flere ruller. Server umiddelbart.
- 3Mikrobølgeovn-instruksjoner: Følg instruksjonene ovenfor, men i stedet for å dampe aspargesen, tilsett 1 spiseskje vann og aspargesen i en medium mikrobølgeovnsikker bolle eller form. Dekk bollen med en mikrobølgeovnsikker tallerken. Mikrobølgeovn på høy i 1 til 2 minutter, eller til aspargesen er sprø-møre. Overfør aspargesen til isvannet for å stoppe kokeprosessen. La den renne godt av.
- 4Følg instruksjonene ovenfor, men i stedet for å dampe aspargesen, tilsett 1 spiseskje vann og aspargesen i en medium mikrobølgeovnsikker bolle eller form. Dekk bollen med en mikrobølgeovnsikker tallerken. Mikrobølgeovn på høy i 1 til 2 minutter, eller til aspargesen er sprø-møre. Overfør aspargesen til isvannet for å stoppe kokeprosessen. La den renne godt av.