Kamskjell med karri-risting og ertepuré

Kamskjell med karri-risting og ertepuré

Lær hvordan du lager deilige curry-dusted kamskjell servert med myk ertepuré. En elegant forrett som imponerer dine gjester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke (10 unser) frosne baby erter (ikke tint)
  • 2. 1/4 kopp vann
  • 3. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 2 vårløk, hakket (ca. 1/2 kopp)
  • 5. 1 til 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 6. 2 teskjeer karri pulver
  • 7. 680 gram sjøscallops, seigtråd fjernet fra siden av hver
  • 8. 1 spiseskje vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok erter på komfyr med vann (1/4 kopp) i henhold til pakkens anvisninger (ikke sil av vannet). Kjør i en food processor sammen med kokevannet, smør, vårløk, limesaft (etter smak) og 1/4 teskje salt til en grov puré. Smak til med salt. Bland sammen karri og 1/2 teskje salt og pepper på en tallerken. Tørk scallopsene godt og dekk dem med karri-blandingen. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, og stek scallops i to omganger, snu en gang, til de er brune og akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter per omgang. Overfør med tang til en ren tallerken. Server scallops over ertepuréen.
  2. 22. Kok erter på komfyr med vann (1/4 kopp) i henhold til pakkens anvisninger (ikke sil av vannet). Kjør i en food processor sammen med kokevannet, smør, vårløk, limesaft (etter smak) og 1/4 teskje salt til en grov puré. Smak til med salt.
  3. 33. Bland sammen karri og 1/2 teskje salt og pepper på en tallerken. Tørk scallopsene godt og dekk dem med karri-blandingen.
  4. 44. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, og stek scallops i to omganger, snu en gang, til de er brune og akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter per omgang. Overfør med tang til en ren tallerken. Server scallops over ertepuréen.