Kamskjell med karri-risting og ertepuré
Lær hvordan du lager deilige curry-dusted kamskjell servert med myk ertepuré. En elegant forrett som imponerer dine gjester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke (10 unser) frosne baby erter (ikke tint)
- 2. 1/4 kopp vann
- 3. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 4. 2 vårløk, hakket (ca. 1/2 kopp)
- 5. 1 til 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 6. 2 teskjeer karri pulver
- 7. 680 gram sjøscallops, seigtråd fjernet fra siden av hver
- 8. 1 spiseskje vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. Kok erter på komfyr med vann (1/4 kopp) i henhold til pakkens anvisninger (ikke sil av vannet). Kjør i en food processor sammen med kokevannet, smør, vårløk, limesaft (etter smak) og 1/4 teskje salt til en grov puré. Smak til med salt. Bland sammen karri og 1/2 teskje salt og pepper på en tallerken. Tørk scallopsene godt og dekk dem med karri-blandingen. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, og stek scallops i to omganger, snu en gang, til de er brune og akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter per omgang. Overfør med tang til en ren tallerken. Server scallops over ertepuréen.
- 22. Kok erter på komfyr med vann (1/4 kopp) i henhold til pakkens anvisninger (ikke sil av vannet). Kjør i en food processor sammen med kokevannet, smør, vårløk, limesaft (etter smak) og 1/4 teskje salt til en grov puré. Smak til med salt.
- 33. Bland sammen karri og 1/2 teskje salt og pepper på en tallerken. Tørk scallopsene godt og dekk dem med karri-blandingen.
- 44. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, og stek scallops i to omganger, snu en gang, til de er brune og akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter per omgang. Overfør med tang til en ren tallerken. Server scallops over ertepuréen.