
Geitostcrostini med blodappelsin og svart pepper-marmelade
Oppdag en smakfull forrett med goat cheese crostini toppet med blodappelsin og svart pepper marmelade. Perfekt for sommerens middager og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 8 unser myk, fersk geitost, romtemperert
- 2. 4 blodoranger, delt
- 3. 1/4 kopp honning
- 4. 1/4 teskje grovkvernet svart pepper
- 5. Fersk sitronsaft (valgfritt)
- 6. 18 skiver 1/2 tomme tykkelse av fransk eller rosinbaguette, ristet
Fremgangsmåte
- 11. Plasser geitost i en liten bolle. Finhakk 1 teskje skall fra 1 blodappelsin; rør skallet inn i osten. Bruk en grønnsaksskræller og fjern skallet (bare den orange delen) i strimler fra de resterende 3 appelsinene. Kutt skallet i biter på 1/8 til 1/4 tomme og legg det i en middels stor kjele. Bruk en liten skarp kniv og fjern den hvite hinnet fra alle 4 appelsinene. Arbeid over en annen liten bolle for å fange opp saften, og kutt mellom appelsinmembranene for å frigjøre segments. Klem ut eventuelle gjenværende saft fra membranene og hell den i bollen. Kast membranene. Hakk appelsinsegmentene grovt og tilsett dem i kjelen sammen med saften. Hell saften fra bollen i kjelen. Rør inn honning og 1/4 teskje grovkvernet svart pepper. Kok opp over middels høy varme og la det koke uten lokk til det er tykt og redusert til ca. 1/2 kopp, og rør ofte, ca. 10 minutter. La det avkjøle. Smak til med mer svart pepper og fersk sitronsaft, hvis ønskelig. FORHANDSVIS: Ost og marmelade kan lages 1 dag i forveien; dekk til separat og oppbevar i kjøleskap. La det komme til romtemperatur før du monterer crostini. Topp de ristet baguetteskivene med geitost, deretter marmelade. Plasser crostini på et fat og server.
- 22. Plasser geitost i en liten bolle. Finhakk 1 teskje skall fra 1 blodappelsin; rør skallet inn i osten.
- 33. Bruk en grønnsaksskræller og fjern skallet (bare den orange delen) i strimler fra de resterende 3 appelsinene. Kutt skallet i biter på 1/8 til 1/4 tomme og legg det i en middels stor kjele. Bruk en liten skarp kniv og fjern den hvite hinnet fra alle 4 appelsinene. Arbeid over en annen liten bolle for å fange opp saften, og kutt mellom appelsinmembranene for å frigjøre segments. Klem ut eventuelle gjenværende saft fra membranene og hell den i bollen. Kast membranene. Hakk appelsinsegmentene grovt og tilsett dem i kjelen sammen med saften. Hell saften fra bollen i kjelen. Rør inn honning og 1/4 teskje grovkvernet svart pepper. Kok opp over middels høy varme og la det koke uten lokk til det er tykt og redusert til ca. 1/2 kopp, og rør ofte, ca. 10 minutter. La det avkjøle. Smak til med mer svart pepper og fersk sitronsaft, hvis ønskelig. FORHANDSVIS: Ost og marmelade kan lages 1 dag i forveien; dekk til separat og oppbevar i kjøleskap. La det komme til romtemperatur før du monterer crostini. Topp de ristet baguetteskivene med geitost, deretter marmelade. Plasser crostini på et fat og server.