Ananasgranita

Ananasgranita

lær hvordan du lager en enkel og smakfull pineapple granita. perfekt for sommerdager, lett å lage og deilig å servere. oppskriften er enkel og krever få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 1 ananas
  • 3. Ferske bær etter eget valg, til pynt
  • 4. Mynteblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser sukkeret og 1/2 kopp vann i en kjele, og varm opp til sukkeret løses opp i en klar væske (enkel sukkerlake). Sett til side for å avkjøle. Skjær ananasen i biter, og kast skallet og kjernen. Ha litt ananas og litt enkel sukkerlake i en blender eller foodprocessor, og kjør til det er most. Gjenta til du har most all ananasen og sukkerlaken. Hell blandingen i en bakeform på 20 eller 23 centimeter, og frys delvis, rør om av og til (slik at den ikke blir for hard til å servere). Skje den delvis frosne blandingen over i en beholder eller compottskåler for å fryse helt gjennom; den skal være noe kornete, og du kan skrape den av pannen i lange striper med skjeen. Server med bær og mynte som pynt.