Honning-ostekake med jordbærkompott

Honning-ostekake med jordbærkompott

Lær hvordan du lager en deilig honning-ostekake med frisk jordbærkompott. En perfekt dessert for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp (1/2 pinne) usaltet smør
  • 2. 2 spiseskjeer honning
  • 3. 35 vaniljekjeks
  • 4. 3/4 kopp hele mandler
  • 5. 3/4 kopp valnøtter
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 2 pakker (à 225 gram) kremost, romtemperert
  • 8. 1 pakke (15-16 unser) helmelk ricottaost
  • 9. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 10. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje honning
  • 11. 4 ekstra store egg
  • 12. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 13. 1/2 teskje sitronekstrakt
  • 14. 3 kurver (à 12 unser) små jordbær, renset og delt i fire
  • 15. 1/3 kopp honning
  • 16. Ekstra honning
  • 17. Jordbærblomster eller andre små, giftfrie blomster (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. For Crust: Forvarm ovnen til 175°C. Pakk utsiden av en 25 cm stor springform med høye sider (2 1/2 tommer) inn med aluminiumsfolie. Kok smør og honning opp i en tykk liten kjele, rør av og til. Ta av varmen. Finhakk vaniljekjeks i en food processor. Tilsett nøtter og salt, og kjør videre. Tilsett smørblandingen og kjør til nøttene er finhakket. Trykk blandingen jevnt utover bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen, ca. 2,5 cm opp. Stek bunnen til den er gyllen, ca. 12 minutter. Overfør til en rist og avkjøl. Reduser ovnstemperaturen til 160°C.
  2. 22. For Crust: Forvarm ovnen til 175°C. Pakk utsiden av en 25 cm stor springform med høye sider (2 1/2 tommer) inn med aluminiumsfolie. Kok smør og honning opp i en tykk liten kjele, rør av og til. Ta av varmen. Finhakk vaniljekjeks i en food processor. Tilsett nøtter og salt, og kjør videre. Tilsett smørblandingen og kjør til nøttene er finhakket. Trykk blandingen jevnt utover bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen, ca. 2,5 cm opp. Stek bunnen til den er gyllen, ca. 12 minutter. Overfør til en rist og avkjøl. Reduser ovnstemperaturen til 160°C.
  3. 33. Fyll: Bruk en elektrisk mikser og pisk kremost og ricottaost i en stor bolle til det er glatt. Bland inn sukker og honning. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn vanilje- og sitronekstrakt. Hell fyllet i bunnen. Stek paien til den er puffet opp, gyllen og midten beveger seg bare litt når formen vippes forsiktig, ca. 1 time og 10 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  4. 44. Fyll: Bruk en elektrisk mikser og pisk kremost og ricottaost i en stor bolle til det er glatt. Bland inn sukker og honning. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn vanilje- og sitronekstrakt. Hell fyllet i bunnen.
  5. 55. Stek paien til den er puffet opp, gyllen og midten beveger seg bare litt når formen vippes forsiktig, ca. 1 time og 10 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  6. 66. For kompote: Bland jordbær i båter og 1/3 kopp honning i en stor bolle. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bruk en liten skarp kniv og løsne paien fra sidene av formen. Fjern sidene. Drypp ekstra honning i zigzag-mønster over paien. Overfør paien til et serveringsfat. Bruk en hullsleiv og legg litt av jordbærkompoten oppå paien, hvis ønskelig.
  7. 77. Bland jordbær i båter og 1/3 kopp honning i en stor bolle. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  8. 88. Bruk en liten skarp kniv og løsne sidene av formen for å frigjøre paien. Fjern sidene. Drypp ekstra honning i zigzag-mønster over paien. Overfør paien til et serveringsfat. Bruk en hullsleiv og legg litt av jordbærkompoten oppå paien, hvis ønskelig.
  9. 99. Pynt paien med jordbærblomster, hvis ønskelig. Skjær paien i vafler og server med resten av jordbærkompoten.
  10. 1010. Pynt paien med jordbærblomster, hvis ønskelig. Skjær paien i vafler og server med resten av jordbærkompoten.