Brød- og smørpudding

Brød- og smørpudding

lær hvordan du lager en klassisk bread and butter pudding med denne enkle oppskriften. perfekt som en søt avslutning på måltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 2. 14 skiver hvitt brød (ca. 370 gram), skorpene fjernet
  • 3. 1/2 kopp tørkede currants
  • 4. 1/2 kopp rosiner
  • 5. 1/2 teskje malt kanel
  • 6. 6 store egg
  • 7. 3 kopper melk
  • 8. 1 kopp kremfløte
  • 9. 1/2 kopp sukker
  • 10. En klype nyrevet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Gni inn 2 spiseskjeer smør i bunnen og langs kantene av en 13x9x2 tommers glassform. Fordel de resterende 6 spiseskjeene smør over begge sider av brødskivene. Pass på at nok brødskiver ligger i bunnen av den forberedte formen for å dekke, og trim brødet om nødvendig. Bland currants, rosiner og kanel i en liten bolle. Strø halvparten av rosinerblandingen over brødet i formen. Dekk med et nytt lag av brødskiver, og trim dem for å passe. Strø resten av rosinerblandingen over. I en middels bolle, visp egg, melk, fløte, sukker og muskatnøtt til en jevn blanding. Hell blandingen jevnt over brødet. La det stå i 30 minutter, og press av og til ned med en metallspatel for å få brødet til å trekke til seg væsken. Forvarm ovnen til 175°C. Stek puddingen til eggekremen er stivnet og toppen er gyllenbrun, ca. 40 minutter. Server varm eller lun, i firkanter.
  2. 22. Gni inn 2 spiseskjeer smør i bunnen og langs kantene av en 13x9x2 tommers glassform. Fordel de resterende 6 spiseskjeene smør over begge sider av brødskivene. Pass på at nok brødskiver ligger i bunnen av den forberedte formen for å dekke, og trim brødet om nødvendig. Bland currants, rosiner og kanel i en liten bolle. Strø halvparten av rosinerblandingen over brødet i formen. Dekk med et nytt lag av brødskiver, og trim dem for å passe. Strø resten av rosinerblandingen over.
  3. 33. I en middels bolle, visp egg, melk, fløte, sukker og muskatnøtt til en jevn blanding. Hell blandingen jevnt over brødet. La det stå i 30 minutter, og press av og til ned med en metallspatel for å få brødet til å trekke til seg væsken.
  4. 44. Forvarm ovnen til 175°C. Stek puddingen til eggekremen er stivnet og toppen er gyllenbrun, ca. 40 minutter. Server varm eller lun, i firkanter.