Pære- og valnøttkake opp-ned med pisket crème fraîche

Pære- og valnøttkake opp-ned med pisket crème fraîche

Lær hvordan du lager en deilig pære og valnøtt oppnedkake toppet med kremet crème fraîche. Enkel oppskrift for en elegant dessert perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp usaltet smør (2 stikker), romtemperert
  • 2. 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 3. 1 1/2 pund modne pærer, kjernet og skåret i tynne båter (for eksempel Bartlett eller D'Anjou) (ca. 3 pærer)
  • 4. 1 kopp valnøtter, ristet og hakket
  • 5. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 6. 2 teskjeer bakepulver
  • 7. 1/4 teskje salt
  • 8. 1 kopp sukker
  • 9. 3 store egg, romtempererte
  • 10. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 11. 3/4 kopp melk, romtemperert
  • 12. 4 spiseskjeer crème fraîche
  • 13. 1 kopp kremfløte
  • 14. 1 teskje sukker
  • 15. Én rund 23-centimeters kakeform i metall (minst 5 centimeter høy)

Fremgangsmåte

  1. 11. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Skjær en halv pinne smør i skiver og legg den sammen med den brune sukkeret i en kakeform. Sett formen over en middels høy varme. Rør mens smøret og sukkeret smelter sammen, og fortsett til blandingen blir blekere og boblete når den røres, og får en gyllenbrun, toffelignende farge, omtrent 2 minutter. Sett til side for å avkjøle. (Merk: Hvis du heller vil lage karamellen i en stor stekepanne, kan du bruke det i stedet og heller helle karamellen over i kakeformen når den er ferdig.) Arranger pæreweddene jevnt i kakeformen. Strø nøttene jevnt over pærene. I en middels stor bolle, sikt sammen mel, bakepulver og salt, og sett til side. Plasser de resterende 1 ½ pinne smør i bollen til en kjøkkenmaskin eller en stor bolle. Pisk smøret med flatpiskeren på maskinen eller med en håndpisker til det blir lettere i både farge og konsistens. Tilsett sukkeret og pisk til det er godt blandet og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene, og sett eggehvitene til side i en middels stor bolle. Rør eggeplommene inn i smørblandingen til det er helt blandet (ingen grunn til å piske), og rør deretter inn vaniljen. Tilsett halvparten av de tørre ingrediensene og rør inn. Rør inn melken til det er helt glatt, deretter tilsett resten av de tørre ingrediensene bare til de er fullt innarbeidet; sett til side. Bruk en kjøkkenmaskin eller håndpisker til å piske eggehvitene til de er veldig luftige. De skal se skinnende ut med myke topper—stopp piskingen før de blir tørre. Vend forsiktig men grundig de piskede eggehvitene inn i røren—all luften du nettopp pisket inn vil slippe ut hvis du blander for mye på dette stadiet. Hell røren over frukten og jevnt ut toppen. Sett kaken i ovnen og begynn å sjekke om den er ferdig etter 35 minutter: kikk inn, gi formen en liten dytt, og se etter at midten er litt gyngende. Hvis den vipper og ser myk og rynkete ut på toppen, lukk forsiktig døren og sett en timer på 5 minutter til. Hvis den ser ferdig ut, skyv ut risten og kjenn på toppen av kaken med fingrene for å teste om den gir etter—hvis du merker en fordypning som blir værende, sett kaken tilbake i ovnen. Hvis den spretter tilbake, er den ferdig. Den siste testen er å stikke en tannpirker inn i midten av kaken. Når den kommer ut fuktig, men uten smuler, er den ferdig! La kaken avkjøle i formen i 30 minutter. Bruk en kniv rundt kanten, snu en tallerken oppå formen, og snu den forsiktig men raskt over. Bank på bunnen av formen hvis kaken ikke faller ut på tallerkenen av seg selv. Løft bort formen og sett på plass eventuelle pæreskiver som har satt seg fast. Når den er klar til servering, bland alle ingrediensene til den piskede crème fraîche i en stor bolle; pisk til den er tykk og luftig, men fortsatt myk. Skjær kaken i skiver og server hver porsjon med en klatt crème fraîche.