Sjokoladetrekte gresskarcheesecake-pops
oppskrift på sjokoladetrekkede gresskarostekuler, perfekte som dessert eller snacks med høstlig smak og enkel fremgangsmåte
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke kremost (ca. 225 g), myknet
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 1 stort egg
- 4. 1 kopp hermetisert rent gresskar (ikke gresskarkakefyll)
- 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. 1/2 teskje gresskarpievare
- 7. 450 g mørk sjokolade (60 % kakao), hakket
- 8. 2 spiseskjeer knuste grahamkjeks
- 9. Spesialutstyr: 23 cm glasspaiform; iskremkopp med diameter på 3,8 cm, som rommer ca. 1 spiseskje; 24 lollipop-pinner (6- til 8-tommers lange) (se Koks' notater)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i midten. Smør en paiform.
- 2Pisk kremost og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er kremete og glatt, deretter pisker du inn egget til det er godt blandet.
- 3Tilsett gresskar, vanilje og krydderkrydder til gresskarpai og bland på lav hastighet til det er jevnt.
- 4Hell røren i paiformen og stek til kantene er stivnet og midten fortsatt er litt røre, ca. 25 til 30 minutter.
- 5Overfør til en rist for å la den avkjøle helt. (Kaken vil sette seg helt når den avkjøles.)
- 6Dekk cheesecaken med et rundt stykke vokspapir eller bakepapir, deretter pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet til den er kald, minst 3 timer.
- 7Før servering, bruk en iskremsskje til å forme gresskarcheesecake, og pakk cheesecaken hver gang inn i iskremkroken og jevn ut overflaten, før du slipper den ut med flat side ned på to små bakepapirkledde, opphøyde bakebrett.
- 8Frys til den er helt frossen, minst 1 time.
- 9Smelt halvparten av sjokoladen i en liten, dyp bolle som står over en kjele med lett småkokende vann, og fjern deretter bollen fra varmen.
- 10Arbeid med én kakeball av gangen (og hold den andre fryseren), plasser en cheesecakeskje på en gaffel og senk den ned i sjokoladen, og skje sjokoladen over for å dekke den helt.
- 11La overflødig sjokolade renne av, og skrap bunnen av gaffelen mot kanten av bollen før du legger den dekte ballen med flat side ned på et vokspapirkledd brett.
- 12Strø over knuste grahamkjeks og stikk en lollipoppinne 2 cm (3/4 tomme) gjennom ballen.
- 13Gjenta med de resterende ballene på det første bakebrettet. (Hvis cheesecaken begynner å bli myk, sett den tilbake i fryseren for å stivne.)
- 14Oppbevar de ferdige isbitene i kjøleskapet.
- 15Smelt resten av sjokoladen på samme måte i en annen liten, dyp bolle og dekk de resterende cheeseballene.
- 16Oppbevar isbitene i kjøleskapet eller fryseren til servering.