Sjokoladetrekte gresskarcheesecake-pops

Sjokoladetrekte gresskarcheesecake-pops

oppskrift på sjokoladetrekkede gresskarostekuler, perfekte som dessert eller snacks med høstlig smak og enkel fremgangsmåte

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke kremost (ca. 225 g), myknet
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 1 stort egg
  • 4. 1 kopp hermetisert rent gresskar (ikke gresskarkakefyll)
  • 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 6. 1/2 teskje gresskarpievare
  • 7. 450 g mørk sjokolade (60 % kakao), hakket
  • 8. 2 spiseskjeer knuste grahamkjeks
  • 9. Spesialutstyr: 23 cm glasspaiform; iskremkopp med diameter på 3,8 cm, som rommer ca. 1 spiseskje; 24 lollipop-pinner (6- til 8-tommers lange) (se Koks' notater)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i midten. Smør en paiform.
  2. 2Pisk kremost og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er kremete og glatt, deretter pisker du inn egget til det er godt blandet.
  3. 3Tilsett gresskar, vanilje og krydderkrydder til gresskarpai og bland på lav hastighet til det er jevnt.
  4. 4Hell røren i paiformen og stek til kantene er stivnet og midten fortsatt er litt røre, ca. 25 til 30 minutter.
  5. 5Overfør til en rist for å la den avkjøle helt. (Kaken vil sette seg helt når den avkjøles.)
  6. 6Dekk cheesecaken med et rundt stykke vokspapir eller bakepapir, deretter pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet til den er kald, minst 3 timer.
  7. 7Før servering, bruk en iskremsskje til å forme gresskarcheesecake, og pakk cheesecaken hver gang inn i iskremkroken og jevn ut overflaten, før du slipper den ut med flat side ned på to små bakepapirkledde, opphøyde bakebrett.
  8. 8Frys til den er helt frossen, minst 1 time.
  9. 9Smelt halvparten av sjokoladen i en liten, dyp bolle som står over en kjele med lett småkokende vann, og fjern deretter bollen fra varmen.
  10. 10Arbeid med én kakeball av gangen (og hold den andre fryseren), plasser en cheesecakeskje på en gaffel og senk den ned i sjokoladen, og skje sjokoladen over for å dekke den helt.
  11. 11La overflødig sjokolade renne av, og skrap bunnen av gaffelen mot kanten av bollen før du legger den dekte ballen med flat side ned på et vokspapirkledd brett.
  12. 12Strø over knuste grahamkjeks og stikk en lollipoppinne 2 cm (3/4 tomme) gjennom ballen.
  13. 13Gjenta med de resterende ballene på det første bakebrettet. (Hvis cheesecaken begynner å bli myk, sett den tilbake i fryseren for å stivne.)
  14. 14Oppbevar de ferdige isbitene i kjøleskapet.
  15. 15Smelt resten av sjokoladen på samme måte i en annen liten, dyp bolle og dekk de resterende cheeseballene.
  16. 16Oppbevar isbitene i kjøleskapet eller fryseren til servering.