Brunt sukker-pudding

Brunt sukker-pudding

Lær hvordan du lager en velsmakende brown-sugar pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som en søt avslutning på måltidet, tilgjengelig hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper halvhavmelk
  • 2. 3/4 kopp pakket mørk brunt sukker
  • 3. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 4. 2 store eggeplommer
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 1 spiseskje usaltet smør
  • 7. 1/2 teskje vanilje
  • 8. 1/2 kopp kald kremfløte
  • 9. 1/4 kopp kald rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen halvparten og halvparten, brunt sukker og maisstivelse i en tykkbunnet kjele på 2 til 3 liter, og varm opp over moderat varme, rør av og til, til sukkeret er oppløst og blandingen er gjennomvarmet (ikke la det koke). Visp sammen eggeplommer og salt i en middels stor bolle til det er glatt, og tilsett deretter den varme blandingen i en tynn stråle, mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over moderat varme, mens du visper, til blandingen akkurat begynner å koke, og la det koke i 1 minutt under fortsatt visping (blandingen vil tykne). Hell umiddelbart gjennom en finmasket sikt over i en ren bolle, og rør inn smør og vanilje til smøret er innarbeidet. Sett bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og avkjøl, mens du rører ofte, til puddingen er avkjølt, ca. 10 minutter. Pisk kremfløte og rømme i en bolle med en visp til blandingen akkurat danner stive topper. Fordel puddingen i 6 små boller, og topp hver porsjon med en generøs klatt krem.
  2. 22. Bland sammen halvparten og halvparten, brunt sukker og maisstivelse i en tykkbunnet kjele på 2 til 3 liter, og varm opp over moderat varme, rør av og til, til sukkeret er oppløst og blandingen er gjennomvarmet (ikke la det koke).
  3. 33. Visp sammen eggeplommer og salt i en middels stor bolle til det er glatt, og tilsett deretter den varme blandingen i en tynn stråle, mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over moderat varme, mens du visper, til blandingen akkurat begynner å koke, og la det koke i 1 minutt under fortsatt visping (blandingen vil tykne). Hell umiddelbart gjennom en finmasket sikt over i en ren bolle, og rør inn smør og vanilje til smøret er innarbeidet. Sett bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og avkjøl, mens du rører ofte, til puddingen er avkjølt, ca. 10 minutter.
  4. 44. Pisk kremfløte og rømme i en bolle med en visp til blandingen akkurat danner stive topper.
  5. 55. Fordel puddingen i 6 små boller, og topp hver porsjon med en generøs klatt krem.