
Brunt sukker-pudding
Lær hvordan du lager en velsmakende brown-sugar pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som en søt avslutning på måltidet, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper halvhavmelk
- 2. 3/4 kopp pakket mørk brunt sukker
- 3. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 4. 2 store eggeplommer
- 5. 1/4 teskje salt
- 6. 1 spiseskje usaltet smør
- 7. 1/2 teskje vanilje
- 8. 1/2 kopp kald kremfløte
- 9. 1/4 kopp kald rømme
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen halvparten og halvparten, brunt sukker og maisstivelse i en tykkbunnet kjele på 2 til 3 liter, og varm opp over moderat varme, rør av og til, til sukkeret er oppløst og blandingen er gjennomvarmet (ikke la det koke). Visp sammen eggeplommer og salt i en middels stor bolle til det er glatt, og tilsett deretter den varme blandingen i en tynn stråle, mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over moderat varme, mens du visper, til blandingen akkurat begynner å koke, og la det koke i 1 minutt under fortsatt visping (blandingen vil tykne). Hell umiddelbart gjennom en finmasket sikt over i en ren bolle, og rør inn smør og vanilje til smøret er innarbeidet. Sett bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og avkjøl, mens du rører ofte, til puddingen er avkjølt, ca. 10 minutter. Pisk kremfløte og rømme i en bolle med en visp til blandingen akkurat danner stive topper. Fordel puddingen i 6 små boller, og topp hver porsjon med en generøs klatt krem.
- 22. Bland sammen halvparten og halvparten, brunt sukker og maisstivelse i en tykkbunnet kjele på 2 til 3 liter, og varm opp over moderat varme, rør av og til, til sukkeret er oppløst og blandingen er gjennomvarmet (ikke la det koke).
- 33. Visp sammen eggeplommer og salt i en middels stor bolle til det er glatt, og tilsett deretter den varme blandingen i en tynn stråle, mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over moderat varme, mens du visper, til blandingen akkurat begynner å koke, og la det koke i 1 minutt under fortsatt visping (blandingen vil tykne). Hell umiddelbart gjennom en finmasket sikt over i en ren bolle, og rør inn smør og vanilje til smøret er innarbeidet. Sett bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og avkjøl, mens du rører ofte, til puddingen er avkjølt, ca. 10 minutter.
- 44. Pisk kremfløte og rømme i en bolle med en visp til blandingen akkurat danner stive topper.
- 55. Fordel puddingen i 6 små boller, og topp hver porsjon med en generøs klatt krem.