Ricottaboller
Lær hvordan du lager deilige ricotta fritters med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 til 6 kopper vegetabilsk olje
- 3/4 kopp allsidig mel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje finrevet sitronskall
- 1 kopp helmelkricotta
- 2 store egg, lett pisket
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- Melis til å støve over
- Spesialutstyr: et termometer for frityrmatolje
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 3,8 cm olje i en stor, bred, tung kjele til den når 190°C. I mellomtiden, visp sammen mel, bakepulver, sitrusskall og 1/4 teskje salt i en bolle. Visp sammen ricotta, egg, sukker og vanilje i en annen bolle, og rør deretter inn melblandingen. Arbeid i porsjoner og slipp forsiktig teskjeer av røren ned i oljen, og stek under omrøring av og til til de er dyp gyldne, ca. 3 minutter per porsjon. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. Sikt over rikelig med melis før servering.