Rødalinssuppe med krydret olje

Rødalinssuppe med krydret olje

Lær hvordan du lager en varm og smakfull rødaletsuppe med krydret olje. En enkel oppskrift perfekt for kalde dager, med rikelig smak av krydder og næringsrike linser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp røde linser (tilgjengelig i helsekostbutikker, østindiske markeder og noen supermarkeder), sortert
  • 2. 2 løk, hakket
  • 3. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4. 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 4 teskjeer revet fersk ingefærrot
  • 6. 1 teskje malt spisskummen
  • 7. 1 teskje malt korianderfrø
  • 8. 3 kopper kyllingkraft
  • 9. 1 kopp hermetiske tomater, avrent
  • 10. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 11. 1 ½ teskjeer finhakket fersk rød chili med frø (bruk hansker) eller ¼ teskje tørkede hete rød pepperflak
  • 12. ¼ teskje spisskummenfrø
  • 13. ¼ teskje gurkemeie
  • 14. Friske korianderkvister til pynt, hvis ønskelig
  • 15. Pappadams som tilbehør
  • 16. (Sprø linsevafler)
  • 17. Pappadams (tilgjengelig i østindiske markeder og spesialbutikker)
  • 18. Vegetabilsk olje til steking av pappadams

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag suppen: I en stor bolle vasker du linser i flere omganger med kaldt vann til vannet er klart, og siler dem gjennom en fin sil. I en stor, tykk gryte koker du løken i oljen over moderat varme, under omrøring, til den er myk. Tilsett hvitløk og ingefærrot, og koker blandingen, under omrøring, i 1 minutt. Tilsett spisskummen og malt koriander, og la blandingen koke over moderat lav varme, under omrøring, i 1 minutt. Tilsett linser, buljong, 1 ½ kopp vann og tomatene, og la suppen småkoke, med lokk, i 15 til 20 minutter, eller til linse er møre. I en blender eller food processor puréerer du blandingen i porsjoner, og overfører den til en bolle etter hvert som den blir puré. Ha suppen tilbake i den rene gryten, smak til med salt og pepper. Suppen kan lages 3 dager i forveien, oppbevares dekket og avkjølt. Varm opp suppen igjen og tynn den ut med vann om nødvendig.
  2. 22. I en stor bolle vasker du linser i flere omganger med kaldt vann til vannet er klart, og siler dem gjennom en fin sil. I en stor, tykk gryte koker du løken i oljen over moderat varme, under omrøring, til den er myk. Tilsett hvitløk og ingefærrot, og kok blandingen, under omrøring, i 1 minutt. Tilsett spisskummen og malt koriander, og la blandingen koke over moderat lav varme, under omrøring, i 1 minutt. Tilsett linser, buljong, 1 ½ kopp vann og tomatene, og la blandingen småkoke, med lokk, i 15 til 20 minutter, eller til linse er møre. I en blender eller food processor puréerer du blandingen i porsjoner, og overfører den til en bolle etter hvert som den blir puré. Ha suppen tilbake i den rene gryten, smak til med salt og pepper. Suppen kan lages 3 dager i forveien, oppbevares dekket og avkjølt. Varm opp suppen igjen og tynn den ut med vann om nødvendig.
  3. 33. Lag den krydrede oljen: I en liten stekepanne eller gryte varmer du oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett chili, spisskummenfrø og gurkemeie, og stek krydderne, under omrøring, i 10 til 15 sekunder, eller til det begynner å syde. Ta pannen av varmen. Varm opp suppen over moderat varme, under omrøring, til den er varm, og hell den i boller. Drypp den krydrede oljen over suppen med en skje, pynt hver porsjon med en korianderkvist, og server suppen med pappadams.
  4. 44. I en liten stekepanne eller gryte varmer du oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett chili, spisskummenfrø og gurkemeie, og stek krydderne, under omrøring, i 10 til 15 sekunder, eller til det begynner å syde. Ta pannen av varmen.
  5. 55. Varm opp suppen over moderat varme, under omrøring, til den er varm, og hell den i boller. Drypp den krydrede oljen over suppen med en skje, pynt hver porsjon med en korianderkvist, og server suppen med pappadams.
  6. 66. Lag pappadams: I en stekepanne som er minst 5 cm bredere enn en pappadam, varmer du opp ½ tomme olje til 375°F (190°C) på et dypfetttermometer. Stek pappadams, én om gangen, ved å vende dem, i 10 til 15 sekunder, eller til de har utvidet seg og blitt blekgull. Overfør pappadamsene til papirhåndklær for å renne av. Pappadams kan stekes én dag i forveien og oppbevares løst dekket ved romtemperatur.
  7. 77. I en stekepanne som er minst 5 cm bredere enn en pappadam, varmer du opp ½ tomme olje til 375°F (190°C) på et dypfetttermometer. Stek pappadams, én om gangen, ved å vende dem, i 10 til 15 sekunder, eller til de har utvidet seg og blitt blekgull. Overfør pappadamsene til papirhåndklær for å renne av. Pappadams kan stekes én dag i forveien og oppbevares løst dekket ved romtemperatur.