Stekt svinekjøtt i hvitløksaus

Stekt svinekjøtt i hvitløksaus

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull stir-fried pork in garlic sauce. Perfekt for en rask middag med asiatisk vri. Oppskriften er lett å følge og passer alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 2. 2 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 3. 2 små tørkede chili
  • 4. 680 gram benfri svinekjøtt, helst fra skulderen (Boston butt eller picnic), skåret i tynne strimler og grundig tørket
  • 5. 1 bunt vårløk, trimmet og skåret i 5 cm lange biter, hvite og grønne deler adskilt
  • 6. 3 spiseskjeer soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha oljen i en stor non-stick panne (12 tommer er best) og skru opp varmen til høy. Etter et minutt, tilsett hvitløk og chili og kok, rør av og til, til hvitløken begynner å få farge, omtrent et minutt eller så.
  2. 22. Tilsett svinekjøttet og rør én eller to ganger. Kok til det begynner å bli brunt, ca. ett minutt. Tilsett de hvite delene av vårløken og rør; kok i ytterligere ett minutt, rør av og til.
  3. 33. Tilsett de grønne delene av vårløken og rør; kok i 30 sekunder, deretter skru av varmen og tilsett soyasaus. Server umiddelbart.
  4. 42.
  5. 51. Ha oljen i en stor non-stick panne (12 tommer er best) og skru opp varmen til høy. Etter et minutt, tilsett hvitløk og chili og kok, rør av og til, til hvitløken begynner å få farge, omtrent et minutt eller så.
  6. 62. Tilsett svinekjøttet og rør én eller to ganger. Kok til det begynner å bli brunt, ca. ett minutt. Tilsett de hvite delene av vårløken og rør; kok i ytterligere ett minutt, rør av og til.
  7. 73. Tilsett de grønne delene av vårløken og rør; kok i 30 sekunder, deretter skru av varmen og tilsett soyasaus. Server umiddelbart.
  8. 83. Stir-fried svinekjøtt i hvitløkssaus, thailandsk stil. I trinn 3, tilsett 1 ss sukker sammen med de grønne delene av vårløken og erstatt soyasausen med nam pla.
  9. 94. I trinn 3, tilsett 1 ss sukker sammen med de grønne delene av vårløken og erstatt soyasausen med nam pla.