Prosciutto og geitosttimbaler med blandet grønt
oppskrift på deilige prosciutto og geitosttimbaler servert med frisk blandet grønt, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 til 16 tynne skiver prosciutto
- 280 gram myk, fersk geitost (som Montrachet), romtemperert
- 60 gram kremost, romtemperert
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 225 gram haricots verts eller slanke grønne bønner, trimmet og kuttet på tvers i to
- 1 spiseskje pluss 1/2 kopp olivenolje
- 1/4 kopp Champagne-eddik eller hvitvinseddik
- 3 spiseskjeer hakket sjalottløk
- 12 kopper blandede babygrønne blader
Fremgangsmåte
- 1Dekk seks 2/3-kopp ramekiner med plastfolie, la det henge over kanten. Legg to skiver prosciutto i hver ramekin, overlappende i midten, og bruk ekstra prosciutto til å tette eventuelle hull. Rør geitost, kremost og 1/4 kopp grønn løk i en bolle til det er godt blandet. Krydre rikelig med pepper. Fordel blandingen jevnt i de forberedte ramekinene. Brett prosciutto over for å lukke. Brett plastfolien over for å dekke, og trykk lett for å komprimere. Sett i kjøleskapet over natten. Vend ramekinene opp ned for å løsne timbaleene. Fjern plastfolien. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg timbaleene med bunnen ned. Dekk til og stek til osten er akkurat myk når toppen presses, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken og la stå i 1 time for å sette seg. I mellomtiden, bland eddik og sjalottløk i en liten bolle. Rør inn 1/2 kopp olje i en tynn stråle, mens du visper. Krydre med salt og pepper. Bland grønnkål, bønner, 1/4 kopp grønn løk og 2/3 kopp dressing i en stor bolle; vend forsiktig for å dekke. Fordel salaten på 6 tallerkener. Legg en timbale på hver, og drypp litt av den resterende dressingen over hver.
- 2Dekk seks 2/3-kopp ramekiner med plastfolie, la det henge over kanten. Legg to skiver prosciutto i hver ramekin, overlappende i midten, og bruk ekstra prosciutto til å tette eventuelle hull. Rør geitost, kremost og 1/4 kopp grønn løk i en bolle til det er godt blandet. Krydre rikelig med pepper. Fordel blandingen jevnt i de forberedte ramekinene. Brett prosciutto over for å lukke. Brett plastfolien over for å dekke, og trykk lett for å komprimere. Sett i kjøleskapet over natten.
- 3Kok bønnene i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat sprø myke, ca. 4 minutter. Sil av vannet, skyll med kaldt vann og la renne godt av. Tørk forsiktig med et kjøkkenpapir. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 4Vend ramekinene opp ned for å løsne timbaleene. Fjern plastfolien. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg timbaleene med bunnen ned. Dekk til og stek til osten er akkurat myk når toppen presses, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken og la stå i 1 time for å sette seg.
- 5I mellomtiden, bland eddik og sjalottløk i en liten bolle. Rør inn 1/2 kopp olje i en tynn stråle, mens du visper. Krydre med salt og pepper.
- 6Bland grønnkål, bønner, 1/4 kopp grønn løk og 2/3 kopp dressing i en stor bolle; vend forsiktig for å dekke. Fordel salaten på 6 tallerkener. Legg en timbale på hver, og drypp litt av den resterende dressingen over hver.