Prosciutto og geitosttimbaler med blandet grønt

Prosciutto og geitosttimbaler med blandet grønt

oppskrift på deilige prosciutto og geitosttimbaler servert med frisk blandet grønt, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 til 16 tynne skiver prosciutto
  • 280 gram myk, fersk geitost (som Montrachet), romtemperert
  • 60 gram kremost, romtemperert
  • 1/2 kopp hakket grønn løk
  • 225 gram haricots verts eller slanke grønne bønner, trimmet og kuttet på tvers i to
  • 1 spiseskje pluss 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp Champagne-eddik eller hvitvinseddik
  • 3 spiseskjeer hakket sjalottløk
  • 12 kopper blandede babygrønne blader

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk seks 2/3-kopp ramekiner med plastfolie, la det henge over kanten. Legg to skiver prosciutto i hver ramekin, overlappende i midten, og bruk ekstra prosciutto til å tette eventuelle hull. Rør geitost, kremost og 1/4 kopp grønn løk i en bolle til det er godt blandet. Krydre rikelig med pepper. Fordel blandingen jevnt i de forberedte ramekinene. Brett prosciutto over for å lukke. Brett plastfolien over for å dekke, og trykk lett for å komprimere. Sett i kjøleskapet over natten. Vend ramekinene opp ned for å løsne timbaleene. Fjern plastfolien. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg timbaleene med bunnen ned. Dekk til og stek til osten er akkurat myk når toppen presses, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken og la stå i 1 time for å sette seg. I mellomtiden, bland eddik og sjalottløk i en liten bolle. Rør inn 1/2 kopp olje i en tynn stråle, mens du visper. Krydre med salt og pepper. Bland grønnkål, bønner, 1/4 kopp grønn løk og 2/3 kopp dressing i en stor bolle; vend forsiktig for å dekke. Fordel salaten på 6 tallerkener. Legg en timbale på hver, og drypp litt av den resterende dressingen over hver.
  2. 2Dekk seks 2/3-kopp ramekiner med plastfolie, la det henge over kanten. Legg to skiver prosciutto i hver ramekin, overlappende i midten, og bruk ekstra prosciutto til å tette eventuelle hull. Rør geitost, kremost og 1/4 kopp grønn løk i en bolle til det er godt blandet. Krydre rikelig med pepper. Fordel blandingen jevnt i de forberedte ramekinene. Brett prosciutto over for å lukke. Brett plastfolien over for å dekke, og trykk lett for å komprimere. Sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Kok bønnene i en middels stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat sprø myke, ca. 4 minutter. Sil av vannet, skyll med kaldt vann og la renne godt av. Tørk forsiktig med et kjøkkenpapir. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  4. 4Vend ramekinene opp ned for å løsne timbaleene. Fjern plastfolien. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg timbaleene med bunnen ned. Dekk til og stek til osten er akkurat myk når toppen presses, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken og la stå i 1 time for å sette seg.
  5. 5I mellomtiden, bland eddik og sjalottløk i en liten bolle. Rør inn 1/2 kopp olje i en tynn stråle, mens du visper. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Bland grønnkål, bønner, 1/4 kopp grønn løk og 2/3 kopp dressing i en stor bolle; vend forsiktig for å dekke. Fordel salaten på 6 tallerkener. Legg en timbale på hver, og drypp litt av den resterende dressingen over hver.