
Muslinger med thai rød curry
Lær hvordan du lager deilige mussels med thai red curry. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. Perfekt for sommer- og høstselskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (1/2 pinne) smør
- 2. 5 plommetomater, frøet og hakket
- 3. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 4. 1 spiseskje hakket, skrelt fersk ingefær
- 5. 2 bokser á 14 unser usøtet kokosmelk
- 6. 1 spiseskje (eller mer etter smak) thailandsk rød currypaste
- 7. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 8. 1 teskje salt
- 9. 1,36 kilo blåskjell, vasket og børstet, fjernet skjegg
Fremgangsmåte
- 11. Smelt 1/4 kopp smør i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og ingefær; sautér til hvitløken er myk, ca. 2 minutter. Bland inn kokosmelk, currypaste, 1/4 kopp hakket koriander og salt. La det småkoke i 4 minutter for å blande smakene. Tilsett blåskjell; dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 5 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Overfør blandingen til en serveringsskål. Pynt med 3 spiseskjeer hakket koriander.
- 22. Smelt 1/4 kopp smør i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og ingefær; sautér til hvitløken er myk, ca. 2 minutter. Bland inn kokosmelk, currypaste, 1/4 kopp hakket koriander og salt. La det småkoke i 4 minutter for å blande smakene. Tilsett blåskjell; dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 5 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Overfør blandingen til en serveringsskål. Pynt med 3 spiseskjeer hakket koriander.