Muslinger med thai rød curry

Muslinger med thai rød curry

Lær hvordan du lager deilige mussels med thai red curry. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. Perfekt for sommer- og høstselskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp (1/2 pinne) smør
  • 2. 5 plommetomater, frøet og hakket
  • 3. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 4. 1 spiseskje hakket, skrelt fersk ingefær
  • 5. 2 bokser á 14 unser usøtet kokosmelk
  • 6. 1 spiseskje (eller mer etter smak) thailandsk rød currypaste
  • 7. 1/4 kopp pluss 3 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 1,36 kilo blåskjell, vasket og børstet, fjernet skjegg

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 1/4 kopp smør i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og ingefær; sautér til hvitløken er myk, ca. 2 minutter. Bland inn kokosmelk, currypaste, 1/4 kopp hakket koriander og salt. La det småkoke i 4 minutter for å blande smakene. Tilsett blåskjell; dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 5 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Overfør blandingen til en serveringsskål. Pynt med 3 spiseskjeer hakket koriander.
  2. 22. Smelt 1/4 kopp smør i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett tomater, hvitløk og ingefær; sautér til hvitløken er myk, ca. 2 minutter. Bland inn kokosmelk, currypaste, 1/4 kopp hakket koriander og salt. La det småkoke i 4 minutter for å blande smakene. Tilsett blåskjell; dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, ca. 5 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Overfør blandingen til en serveringsskål. Pynt med 3 spiseskjeer hakket koriander.