Grand Marnier Crêpe-kake

Grand Marnier Crêpe-kake

Lær hvordan du lager en luftig og smakfull grand marnier crêpe cake. Perfekt til fest eller som en luksuriøs dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 store egg
  • 2. 1 kopp helmelk
  • 3. 3 kopper kald kremfløte, delt
  • 4. 1 teskje ren vaniljeekstrakt, delt
  • 5. 1 kopp hvetemel
  • 6. 1/8 teskje salt
  • 7. 1 kopp melis, delt
  • 8. 2 teskjeer revet appelsinskall, delt
  • 9. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 10. 1 spiseskje Grand Marnier eller Cointreau

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland egg, melk, 1/2 kopp krem, og 1/2 teskje vanilje med mel, salt, 1/4 kopp melis og 1 teskje sitrusskall i en blender til det er akkurat glatt. Pensle en 25 cm non-stick stekepanne lett med noe av det smeltede smøret, og varm opp over middels høy varme til den er varm. Hell i en knapp 1/4 kopp røre, og vipp og roter umiddelbart på pannen for å dekke bunnen. (Hvis røren setter seg før pannen er dekket, reduser varmen litt for neste crêpe.) Kok til undersiden er gyllen og toppen akkurat har stivnet, 15 til 45 sekunder. Løsne kanten av crêpen med en varmebestandig gummaspatel, og snu crêpen med fingertuppene, og kok i ytterligere 15 sekunder. Overfør til en tallerken. Fortsett å lage crêper, pensle pannen med smør hver gang og legg dem oppå hverandre på tallerkenen. Pisk resten av 2 1/2 kopper krem, 1/2 teskje vanilje, 3/4 kopp melis, 1 teskje sitrusskall og Grand Marnier i en stor dyp bolle med en elektrisk mikser til kremen danner stive topper. Plasser en crêpe midt på et serveringsfat og smør med 1/4 kopp krem. Fortsett å stable crêper og smøre med krem, og avslutt med en crêpe. La det stå kaldt, dekket, i minst 4 timer og opptil 24 timer.
  2. 22. Bland egg, melk, 1/2 kopp krem, og 1/2 teskje vanilje med mel, salt, 1/4 kopp melis og 1 teskje sitrusskall i en blender til det er akkurat glatt.
  3. 33. Pensle en 25 cm non-stick stekepanne lett med noe av det smeltede smøret, og varm opp over middels høy varme til den er varm. Hell i en knapp 1/4 kopp røre, og vipp og roter umiddelbart på pannen for å dekke bunnen. (Hvis røren setter seg før pannen er dekket, reduser varmen litt for neste crêpe.) Kok til undersiden er gyllen og toppen akkurat har stivnet, 15 til 45 sekunder. Løsne kanten av crêpen med en varmebestandig gummaspatel, og snu crêpen med fingertuppene, og kok i ytterligere 15 sekunder. Overfør til en tallerken. Fortsett å lage crêper, pensle pannen med smør hver gang og legg dem oppå hverandre på tallerkenen.
  4. 44. Pisk resten av 2 1/2 kopper krem, 1/2 teskje vanilje, 3/4 kopp melis, 1 teskje sitrusskall og Grand Marnier i en stor dyp bolle med en elektrisk mikser til kremen danner stive topper.
  5. 55. Plasser en crêpe midt på et serveringsfat og smør med 1/4 kopp krem. Fortsett å stable crêper og smøre med krem, og avslutt med en crêpe. La det stå kaldt, dekket, i minst 4 timer og opptil 24 timer.