
Maple maisbrød
Lær hvordan du lager en deilig maple corn bread, perfekt som frokost eller dessert. En enkel oppskrift med søt og smakfull smak av lønnesirup og mais.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1 2/3 kopper gult maismel
- 1 kopp allsidig mel
- 4 teskjeer bakepulver
- 1 1/4 teskjeer salt
- 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers biter
- 1 1/3 kopper kulturmelk
- 4 store egg
- 3/4 kopp rent lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 23x23 cm metallform. Bland maismel, mel, bakepulver og salt i en foodprocessor; kjør i 5 sekunder. Tilsett smør; kjør til blandingen ligner grovt mel. Visp kulturmelk, egg og lønnesirup i en stor bolle. Tilsett maismelblandingen; rør forsiktig til det er jevnt fuktet (ikke overbland). Hell deigen i den forberedte formen. Stek brødet til det er gyllent og sprøtt på toppen, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl brødet i formen på en rist. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i romtemperatur.)
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 23x23 cm metallform. Bland maismel, mel, bakepulver og salt i en foodprocessor; kjør i 5 sekunder. Tilsett smør; kjør til blandingen ligner grovt mel. Visp kulturmelk, egg og lønnesirup i en stor bolle. Tilsett maismelblandingen; rør forsiktig til det er jevnt fuktet (ikke overbland). Hell deigen i den forberedte formen.
- 3Stek brødet til det er gyllent og sprøtt på toppen, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl brødet i formen på en rist. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i romtemperatur.)