gresshopperkvadrater

gresshopperkvadrater

Lær hvordan du lager deilige grasshopper squares, en populær dessert med myk sjokoladekrem og myntesmak. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør
  • 300 g fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke ekstra-søt eller usøtet, og ikke mer enn 60 % kakao hvis merket), finhakket
  • 1 1/2 kopper lettbrunt sukker
  • 3 store egg, lett pisket
  • 1 1/4 teskje vanilje
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer usøtet Dutch-prosesskakao
  • 3/4 teskje salt
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 280 g fin kvalitet hvit sjokolade, hakket
  • 2 spiseskjeer grønn crème de menthe
  • 1 teskje peppermynteekstrakt
  • 1 kopp kremfløte
  • 280 g fin kvalitet bittersøt sjokolade (ikke usøtet), finhakket
  • Spesialutstyr: en jevnt spatel

Fremgangsmåte

  1. 1Lag brownie-lag: Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 190°C. Smør en 33 x 23 cm bakeform lett og dekk den med to kryssede ark aluminiumsfolie, med 5 cm overlapp på alle sider. Smør folien. Smelt smør og sjokolade sammen med brunt sukker i en tykk kjele på 3 liter over moderat varme, rør av og til til det er glatt. Ta av varmen. Visp inn egg og vanilje til det er godt blandet. Visp inn mel, kakao og salt til det akkurat er blandet. Fordel røren jevnt i bakeformen og stek til den er stivnet og en trepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 20 minutter. Avkjøl helt i formen på en rist, ca. 1 ½ time.
  2. 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 190°C. Smør en 33 x 23 cm bakeform lett og dekk den med to kryssede ark aluminiumsfolie, med 5 cm overlapp på alle sider. Smør folien.
  3. 3Smelt smør og sjokolade sammen med brunt sukker i en tykk kjele på 3 liter over moderat varme, rør av og til til det er glatt. Ta av varmen. Visp inn egg og vanilje til det er godt blandet. Visp inn mel, kakao og salt til det akkurat er blandet.
  4. 4Fordel røren jevnt i bakeformen og stek til den er stivnet og en trepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 20 minutter. Avkjøl helt i formen på en rist, ca. 1 ½ time.
  5. 5Lag mint-ganache: Kok opp fløte i en kjele på 2- til 3 liter og ta av varmen. Hell over hvit sjokolade i en bolle. La stå i 1 minutt, deretter visp til glatt. Rør inn crème de menthe og vaniljeekstrakt, og avkjøl, dekket, og rør av og til til det er tykt, ca. 1 time.
  6. 6Kok opp fløte i en kjele på 2- til 3 liter og ta av varmen. Hell over hvit sjokolade i en bolle. La stå i 1 minutt, deretter visp til glatt. Rør inn crème de menthe og vaniljeekstrakt, og avkjøl, dekket, og rør av og til til det er tykt, ca. 1 time.
  7. 7Lag sjokolade-ganache: Kok opp fløte i en kjele på 2- til 3 liter og ta av varmen. Hell over bittersøt sjokolade i en bolle. La stå i 1 minutt, deretter visp til glatt. Avkjøl, dekket, og rør av og til til det er tykt, ca. 30 minutter.
  8. 8Kok opp fløte i en kjele på 2- til 3 liter og ta av varmen. Hell over bittersøt sjokolade i en bolle. La stå i 1 minutt, deretter visp til glatt. Avkjøl, dekket, og rør av og til til det er tykt, ca. 30 minutter.
  9. 9Monter lagene: Fordel mint-ganache jevnt over den avkjølte brownien med en avrettingsspade, og avkjøl til den er fast, men fortsatt litt klissete, ca. 30 minutter. Fordel sjokolade-ganachen over mint og avkjøl til den er fast, ca. 2 timer. Løft desserten ut av formen ved hjelp av aluminiumsfolien. Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann og tørket, og trim kantene på desserten (1/4 tomme av hver side). Skjær i firkanter og løsne fra folien.
  10. 10Fordel mint-ganache jevnt over toppen av den avkjølte brownien med en avrettingsspade, og avkjøl til den er fast, men fortsatt litt klissete, ca. 30 minutter.
  11. 11Fordel sjokolade-ganachen over mint og avkjøl til den er fast, ca. 2 timer.
  12. 12Løft desserten ut av formen ved hjelp av aluminiumsfolien. Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann og tørket, og trim kantene på desserten (1/4 tomme av hver side). Skjær i firkanter og løsne fra folien.