
Sitron- og kulturmelkslapper
Lær å lage myke og saftige lemon-buttermilk flapjacks. Perfekt for frokost eller brunch med en frisk sitrussmak. Enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 4 kopper hvetemel
- 3/4 kopp sukker
- 2 teskjeer natron
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 3 hele egg, pluss 3 eggeplommer
- 4 kopper kulturmelk, godt ristet
- 1 teskje revet sitronskall, pluss 1/4 kopp sitronsaft
- 10 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss mer romtemperert smør til servering
- Ren lønnesirup (helst fra Maine), til servering
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, visp sammen de tørre ingrediensene. I en stor bolle, bland egg, kulturmelk, sitronzest og juice, og visp for å blande. Visp inn smørsmeltet. Bruk en slikkepott eller tresleiv, og vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i de våte til de er blandet, men fortsatt klumpete. Varm opp en stor takke eller non-stick panne på middels-lav varme, og hell i 3/4 kopp røre. Stek til pannekaken er gyldenbrun og midten er gjennomstekt, 2 til 3 minutter på hver side. Gjenta med resten av røren. Pakk tre pannekaker på hver tallerken og topp med en generøs mengde smør. Server med rikelig med Maine-ide-sirup.