Sitron- og kulturmelkslapper

Sitron- og kulturmelkslapper

Lær å lage myke og saftige lemon-buttermilk flapjacks. Perfekt for frokost eller brunch med en frisk sitrussmak. Enkel oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 4 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp sukker
  • 2 teskjeer natron
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 3 hele egg, pluss 3 eggeplommer
  • 4 kopper kulturmelk, godt ristet
  • 1 teskje revet sitronskall, pluss 1/4 kopp sitronsaft
  • 10 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss mer romtemperert smør til servering
  • Ren lønnesirup (helst fra Maine), til servering

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, visp sammen de tørre ingrediensene. I en stor bolle, bland egg, kulturmelk, sitronzest og juice, og visp for å blande. Visp inn smørsmeltet. Bruk en slikkepott eller tresleiv, og vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i de våte til de er blandet, men fortsatt klumpete. Varm opp en stor takke eller non-stick panne på middels-lav varme, og hell i 3/4 kopp røre. Stek til pannekaken er gyldenbrun og midten er gjennomstekt, 2 til 3 minutter på hver side. Gjenta med resten av røren. Pakk tre pannekaker på hver tallerken og topp med en generøs mengde smør. Server med rikelig med Maine-ide-sirup.