Hello Fresh Mobile Banner
Fudgy sjokoladekake med kaffesjokoladeglasur

Fudgy sjokoladekake med kaffesjokoladeglasur

oppskrift på en saftig fudgy sjokoladekake med rik kaffe-chokoladeglasur. perfekt til spesielle anledninger eller som en deilig dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper sukker
  • 1 ½ kopper kakehvetemel
  • ¾ teskje natron
  • ½ teskje salt
  • 1 kopp vann
  • 2 spiseskjeer instant espressopulver
  • 115 gram usøtet sjokolade, finhakket
  • ½ kopp vegetabilsk olje
  • ½ kopp rømme, romtemperert
  • 2 store egg, romtempererte
  • 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp piskekrem
  • ½ kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter
  • ⅓ kopp sukker
  • ¼ kopp vann
  • 2 teskjeer instant espressopulver
  • ¼ teskje salt
  • 450 gram semisøtet sjokolade, finhakket
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel to 23 cm runde kakeformer med 5 cm høye sider. Visp sammen de første fire ingrediensene i en stor bolle for å blande. Kok opp 1 kopp vann i en tykk liten kjele. Ta kjelen av varmen. Tilsett 2 spiseskjeer espressopulver og rør til det er oppløst. Tilsett sjokolade og visp til sjokoladen er smeltet og glatt. La det avkjøle litt. I en annen stor bolle, visp sammen vegetabilsk olje, rømme, egg og vanilje til en jevn blanding. Tilsett sjokoladeblandingen og visp godt. Tilsett en tredjedel av sjokolade- og rømblandingen i de tørre ingrediensene og visp til det er godt blandet. Tilsett resten av sjokolade- og rømblandingen i to omganger, og visp godt etter hver gang. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Bank forsiktig hver form mot benken for å løsne eventuelle luftbobler. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kakene avkjøle i 5 minutter. Bruk en kniv til å gå rundt kantene på kakene og snu dem ut på en rist. La dem avkjøle helt.
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel to 23 cm runde kakeformer med 5 cm høye sider. Visp sammen de første fire ingrediensene i en stor bolle for å blande. Kok opp 1 kopp vann i en tykk liten kjele. Ta kjelen av varmen. Tilsett 2 spiseskjeer espressopulver og rør til det er oppløst. Tilsett sjokolade og visp til sjokoladen er smeltet og glatt. La det avkjøle litt.
  3. 3I en annen stor bolle, visp sammen vegetabilsk olje, rømme, egg og vanilje til en jevn blanding. Tilsett sjokoladeblandingen og visp godt. Tilsett en tredjedel av sjokolade- og rømblandingen i de tørre ingrediensene og visp til det er godt blandet. Tilsett resten av sjokolade- og rømblandingen i to omganger, og visp godt etter hver gang. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Bank forsiktig hver form mot benken for å løsne eventuelle luftbobler.
  4. 4Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La dem avkjøle i 5 minutter. Bruk en kniv til å gå rundt kantene på kakene og snu dem ut på en rist. La dem avkjøle helt.
  5. 5For glasuren: Kok opp de første seks ingrediensene i en stor tykk kjele over middels varme, mens du rører til smøret smelter. Ta kjelen av varmen. Tilsett sjokoladen og visp til den er smeltet og glatt. Visp inn vanilje. Hell glasuren i en stor bolle og la den avkjøle til den er tykk nok til å smøres, rør av og til, ca. 3 timer. Legg en kakebunn på et fat. Smør en tredjedel av glasuren over kaken. Legg på den andre kakebunnen og smør resten av glasuren over toppen og sidene av kaken. La kaken stå i 2 timer før servering. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.)
  6. 6Kok opp de første seks ingrediensene i en stor tykk kjele over middels varme, mens du rører til smøret smelter. Ta kjelen av varmen. Tilsett sjokoladen og visp til den er smeltet og glatt. Visp inn vanilje. Hell glasuren i en stor bolle og la den avkjøle til den er tykk nok til å smøres, rør av og til, ca. 3 timer.
  7. 7Legg en kakebunn på et fat. Smør en tredjedel av glasuren over kaken. Legg på den andre kakebunnen og smør resten av glasuren over toppen og sidene av kaken. La kaken stå i 2 timer før servering. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.)