
Sjokoladekjeks med store biter
lær hvordan du lager deilige chocolate chunk cookies med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller dessert for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. Mellom koking spray, for smøring
- 2. 1 kopp sukker
- 3. 3/4 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 4. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, kuttet i små terninger, romtemperert
- 5. 2 1/2 kopper hvetemel
- 6. 1 teskje natron
- 7. 1 teskje salt
- 8. 2 store egg, romtempererte
- 9. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 10. 2 kopper bittersøt sjokoladebiter eller chips
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Spray lett med bakepapir på bakearkene eller bruk bakepapir. I en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk sammen sukker og smør på middels hastighet til det er lyst og glatt, ca. 2 minutter. Mens blandingen piskes, sikt mel, natron og salt i en bolle og sett til side.
- 22. Tilsett eggene, ett om gangen, i sukker- og smørblandingen, etterfulgt av vaniljen, og bland til det er godt innarbeidet. Med kjøkkenmaskinen på lav eller med en tresleiv, rør inn de siktede tørre ingrediensene. Skrap ned i bollen etter behov for å få en jevn blanding. Rør inn sjokoladebitene.
- 33. Bruk to skjeer til å sette deigen på de forberedte bakearkene, med ca. 5 cm mellomrom. Hvis ønskelig, kan du forsiktig trykke litt flatere på kjeksene før steking.
- 44. Stek kjeksene i omganger, og snu på fatene halvveis i steketiden, til de er sprukne på toppen, men fortsatt litt myke, ca. 12–15 minutter. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle helt.