
Dampet akersquash med lime og vårløk
oppskrift på dampet eikekarvesquash med frisk lime og sprø vårløk, perfekt som forrett eller som tilbehør
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten acorn squash
- 2 teskjeer fersk limejuice
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 vårløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Del squashen i to på langs og fjern frø og tråder. Bruk de ytre rillene som veiledning, og skjær squashen i seksjoner på langs. Plasser squashen på en damprist i en kjele og damp over kokende vann, dekket, til den er mør, omtrent 15 minutter. Mens squashen damper, visp sammen limesaft, olje, salt og pepper i en bolle.
- 2Del squashen i to på langs og fjern frø og tråder. Bruk de ytre rillene som veiledning, og skjær squashen i seksjoner på langs. Plasser squashen på en damprist i en kjele og damp over kokende vann, dekket, til den er mør, omtrent 15 minutter.
- 3Mens squashen damper, visp sammen limesaft, olje, salt og pepper i en bolle.
- 4Hell dressingen over squashen på et fat og dryss over finhakket vårløk.
- 5Hell dressingen over squashen på et fat og dryss over finhakket vårløk.