Dampet akersquash med lime og vårløk

Dampet akersquash med lime og vårløk

oppskrift på dampet eikekarvesquash med frisk lime og sprø vårløk, perfekt som forrett eller som tilbehør

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten acorn squash
  • 2 teskjeer fersk limejuice
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1 vårløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Del squashen i to på langs og fjern frø og tråder. Bruk de ytre rillene som veiledning, og skjær squashen i seksjoner på langs. Plasser squashen på en damprist i en kjele og damp over kokende vann, dekket, til den er mør, omtrent 15 minutter. Mens squashen damper, visp sammen limesaft, olje, salt og pepper i en bolle.
  2. 2Del squashen i to på langs og fjern frø og tråder. Bruk de ytre rillene som veiledning, og skjær squashen i seksjoner på langs. Plasser squashen på en damprist i en kjele og damp over kokende vann, dekket, til den er mør, omtrent 15 minutter.
  3. 3Mens squashen damper, visp sammen limesaft, olje, salt og pepper i en bolle.
  4. 4Hell dressingen over squashen på et fat og dryss over finhakket vårløk.
  5. 5Hell dressingen over squashen på et fat og dryss over finhakket vårløk.