
Poblano, potet- og maisgrateng
oppskrift på smakfull poblano, potet og mais gratin med kremet tekstur og rike smaker. perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 teskjeer olivenolje, delt
- 2 store, ferske poblano-chili, stilket, frø fjernet, kuttet i 2 x 1/4-tommers strimler
- 570 gram Yukon Gold-poteter, skrellet, kuttet i 1/8-tommers tykke skiver
- 1 kopp frosne maiskjerner, tint
- 1 kopp grovt revet Oaxaca-ost eller helmelk mozzarellaost, delt
- 1 1/2 kopper halvt og halvt
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 3/4 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. Gni en 24 cm dyp, glassformet paiform eller støpejernspanne med 2 teskjeer olje. Varm opp den resterende 1 teskje oljen i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett poblanostrimler og sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen. Legg ut en tredjedel av potetskivene, litt overlappende, i den forberedte paiformen. Strø over en tredjedel av poblanostrimlene, deretter en tredjedel av maisen og en tredjedel av osten. Gjenta med en tredjedel av potetene, poblanostrimlene, maisen og osten. Topp med resten av potetene, poblanostrimlene og maisen, og spar resten av osten til slutt. Plasser paiformen på et stekebrett med kant. Visp sammen fløte, melk, 3/4 teskje salt og 1/2 teskje nykvernet svart pepper i en liten bolle. Hell blandingen over potetene i formen, og trykk lett for å underlegge potetene. Dekk formen tett med aluminiumsfolie. Stek i 30 minutter. Fjern folien, og strø resten av osten over gratengen. Fortsett å steke til potetene er møre og osten er gyllenbrun, ca. 25 minutter til. La stå i 10 minutter før servering.
- 2Forvarm ovnen til 200°C. Gni en 24 cm dyp, glassformet paiform eller støpejernspanne med 2 teskjeer olje. Varm opp den resterende 1 teskje oljen i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett poblanostrimlene og sautér til de er møre, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen.
- 3Legg ut en tredjedel av potetskivene, litt overlappende, i den forberedte paiformen. Strø over en tredjedel av poblanostrimlene, deretter en tredjedel av maisen og en tredjedel av osten. Gjenta med en tredjedel av potetene, poblanostrimlene, maisen og osten. Topp med resten av potetene, poblanostrimlene og maisen, og spar resten av osten til slutt. Plasser paiformen på et stekebrett med kant.
- 4Visp sammen fløte, melk, 3/4 teskje salt og 1/2 teskje nykvernet svart pepper i en liten bolle. Hell over potetblandingen i formen; trykk potetene ned for å underlegge dem. Dekk formen tett med aluminiumsfolie. Stek i 30 minutter. Fjern folien, og strø resten av osten over gratengen. Fortsett å steke til potetene er møre og osten er gyllenbrun, ca. 25 minutter til. La stå i 10 minutter før servering.
- 5Ofte kalt pasillas; tilgjengelig på noen supermarkeder, i spesialbutikker for matvarer, på bondens markeder og i latinamerikanske butikker.
- 6Ofte kalt pasillas; tilgjengelig på noen supermarkeder, i spesialbutikker for matvarer, på bondens markeder og i latinamerikanske butikker.
- 7Ofte kalt pasillas; tilgjengelig på noen supermarkeder, i spesialbutikker for matvarer, på bondens markeder og i latinamerikanske butikker.