Krydret vafler med karamelliserte epler

Krydret vafler med karamelliserte epler

oppskrift på smakfulle krydrede vafler med søte karamelliserte epler, perfekt for en deilig frokost eller dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2/3 kopp hvetemel + 3 spiseskjeer allsidig mel
  • 6 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer sammalt hvete-mel
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje natron
  • 1/8 teskje salt
  • 1/8 teskje malt koriander
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • Stor klype malt nellik
  • Stor klype malt hvit pepper
  • 3/4 kopp kulturmelk
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 stort egg, delt i plomme og hvit
  • 1/2 teskje revet appelsinskall
  • 2 spiseskjeer (1/4 av en neve) usaltet smør, smeltet
  • Non-stick vegetabilsk oljespray
  • Vaniljeis
  • Karamelliserte epler

Fremgangsmåte

  1. 1Visp de første 12 ingrediensene i en stor bolle for å blande. Visp kulturmelk, honning, eggeplomme og appelsinskall i en middels stor bolle for å blande. Visp kulturmelkblandingen inn i de tørre ingrediensene. Rør inn smeltet smør. Pisk eggehviten i en annen middels stor bolle til den er stiv, men ikke tørr; vend den forsiktig inn i røren. Spray et 8- til 9-tommers kvadratisk vaffeljern med non-stick spray og forvarm det. Hell halvparten av røren (ca. 1 kopp) på det varme jernet. Lukk toppen og kok til den er brun og satt, ca. 3 minutter (tiden vil variere avhengig av maskinen). Overfør vaffelen til en stor rist plassert på en bakeplate med kant. Gjenta med resten av røren. (Kan lages i forveien. La den stå i romtemperatur i opptil 3 timer, eller avkjøl helt, pakk inn i folie, og la den stå i romtemperatur i 1 dag. Varm opp uten å dekke på rist over bakeplate i ovn på 175°C til den er sprø, ca. 5 minutter på hver side.) Skjær vaflene i firkanter. Fordel firkantene på 4 tallerkener. Topp med iskrem og karamelliserte epler.
  2. 2Visp de første 12 ingrediensene i en stor bolle for å blande. Visp kulturmelk, honning, eggeplomme og appelsinskall i en middels stor bolle for å blande. Visp kulturmelkblandingen inn i de tørre ingrediensene. Rør inn det smeltede smøret. Pisk eggehviten i en annen middels stor bolle til den er stiv, men ikke tørr; vend den forsiktig inn i røren.
  3. 3Spray et 8- til 9-tommers kvadratisk vaffeljern med non-stick spray og forvarm det. Hell halvparten av røren (ca. 1 kopp) på det varme jernet. Lukk toppen og kok til den er brun og satt, ca. 3 minutter (tiden vil variere avhengig av maskinen). Overfør vaffelen til en stor rist plassert på en bakeplate med kant. Gjenta med resten av røren. (Kan lages i forveien. La den stå i romtemperatur i opptil 3 timer, eller avkjøl helt, pakk inn i folie, og la den stå i romtemperatur i 1 dag. Varm opp uten å dekke på rist over bakeplate i ovn på 175°C til den er sprø, ca. 5 minutter på hver side.)
  4. 4Skjær vaflene i firkanter. Fordel firkantene på 4 tallerkener. Topp med iskrem og karamelliserte epler.