Jordbær Shortcake

Jordbær Shortcake

Lær hvordan du lager en klassisk jordbærshortcake med friske jordbær og luftig krem. Perfekt for sommerens kaker eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund jordbær, renset og delt i fire (ca. 7 ½ kopper)
  • ¹/₃ til ½ kopp sukker, eller etter smak
  • 1 kopp kald kremfløte
  • ¼ kopp rømme
  • 1 ½ til 2 spiseskjeer melis
  • ½ teskje vanilje
  • 6 smørmelkskjeks
  • Spesialutstyr: en potetmoser

Fremgangsmåte

  1. 1Vend jordbær med sukker i en stor bolle og la det stå i 5 minutter. Trykk forsiktig på jordbærene med en potetmoser for å hjelpe til med å frigjøre saften, vær forsiktig så du ikke knuser dem til en puré. La det stå ved romtemperatur, rør av og til, i 45 minutter til 1 time. Pisk sammen kremfløte, rømme, melis (etter smak) og vanilje i en bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det får en myk form (ikke stivt). Del kjeksene horisontalt med en gaffel og legg to halvdeler, med snittflaten opp, på hver av de 6 tallerkenene. Topp med jordbær og saften, deretter med pisket krem.
  2. 2Vend jordbær med sukker i en stor bolle og la det stå i 5 minutter. Trykk forsiktig på jordbærene med en potetmoser for å hjelpe til med å frigjøre saften, vær forsiktig så du ikke knuser dem til en puré. La det stå ved romtemperatur, rør av og til, i 45 minutter til 1 time.
  3. 3Pisk sammen kremfløte, rømme, melis (etter smak) og vanilje i en bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det får en myk form (ikke stivt).
  4. 4Del kjeksene horisontalt med en gaffel og legg to halvdeler, med snittflaten opp, på hver av de 6 tallerkenene. Topp med jordbær og saften, deretter med pisket krem.