Hello Fresh Mobile Banner
Rabarbrakrem med kakebunn

Rabarbrakrem med kakebunn

oppskrift på rhubarb sponge pudding, en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra og myk kake. perfekt for sommer og høst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/3 pund rabarbra, kuttet i 2,5 cm lange stykker (ca. 5 kopper)
  • 1/3 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 kopp sukker
  • 7 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 2 store egg
  • 6 1/2 spiseskjeer hel melk
  • Lett pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Smør en bakeform på 11x7x2 tommer. Legg rabarbrabitene i et jevnt lag i bakeformen. Strø brunt sukker over og drypp med 2 spiseskjeer vann. Visp mel og bakepulver i en liten bolle for å blande det. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Vend inn melblandingen i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, bare for å blande det etter hver tilsetting. Skje røren over rabarbraen og jevn ut toppen for å dekke. Stek desserten til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La den avkjøle i minst 30 minutter og opptil 1 time. Server varm med mykt pisket krem.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C. Smør en bakeform på 11x7x2 tommer. Legg rabarbrabitene i et jevnt lag i bakeformen. Strø brunt sukker over og drypp med 2 spiseskjeer vann.
  3. 3Visp mel og bakepulver i en liten bolle for å blande det. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Vend inn melblandingen i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, bare for å blande det etter hver tilsetting. Skje røren over rabarbraen og jevn ut toppen for å dekke.
  4. 4Stek desserten til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La den avkjøle i minst 30 minutter og opptil 1 time. Server varm med mykt pisket krem.