
Rabarbrakrem med kakebunn
oppskrift på rhubarb sponge pudding, en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra og myk kake. perfekt for sommer og høst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/3 pund rabarbra, kuttet i 2,5 cm lange stykker (ca. 5 kopper)
- 1/3 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2 spiseskjeer vann
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 kopp sukker
- 7 spiseskjeer smør, romtemperert
- 2 store egg
- 6 1/2 spiseskjeer hel melk
- Lett pisket krem
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Smør en bakeform på 11x7x2 tommer. Legg rabarbrabitene i et jevnt lag i bakeformen. Strø brunt sukker over og drypp med 2 spiseskjeer vann. Visp mel og bakepulver i en liten bolle for å blande det. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Vend inn melblandingen i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, bare for å blande det etter hver tilsetting. Skje røren over rabarbraen og jevn ut toppen for å dekke. Stek desserten til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La den avkjøle i minst 30 minutter og opptil 1 time. Server varm med mykt pisket krem.
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Smør en bakeform på 11x7x2 tommer. Legg rabarbrabitene i et jevnt lag i bakeformen. Strø brunt sukker over og drypp med 2 spiseskjeer vann.
- 3Visp mel og bakepulver i en liten bolle for å blande det. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Vend inn melblandingen i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, bare for å blande det etter hver tilsetting. Skje røren over rabarbraen og jevn ut toppen for å dekke.
- 4Stek desserten til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La den avkjøle i minst 30 minutter og opptil 1 time. Server varm med mykt pisket krem.