Hvit bønnesalat med reddik
oppskrift på en frisk og smakfull hvite bønner og reddik salat, perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 ansjovisfileter på boks i olje, avrent
- 2. 3/4 kopp ekstra jomfrolivolje
- 3. 2 spiseskjeer kapers, avrent
- 4. 2 ½ kopper (pakket) ferske flatbladede persilleblader, delt
- 5. 1/4 kopp (eller mer) hvitvinseddik
- 6. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 7. 1 bunt reddiker, trimmet og skåret i tynne båter
- 8. 2 vårløk, tynne skiver
- 9. 3 bokser á 15 unser cannellini-bønner (hvite kidneybønner), skyllet
- 10. 3/4 kopp olivenkurerte svarte oliven, uten stein, delt i fire
Fremgangsmåte
- 11. Kjør ansjos, olje, kapers og 1 kopp persille i en blender til en grov puré dannes. Overfør til en stor bolle, bland inn 1/4 kopp eddik, og smak til med salt, pepper og mer eddik, hvis ønskelig. Tilsett reddiker, vårløk, bønner, oliven og resten av 1 1/2 kopp persille i bollen, og vend det forsiktig sammen. FOR-UTTAK: Salaten kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 22. Kjør ansjos, olje, kapers og 1 kopp persille i en blender til en grov puré dannes. Overfør til en stor bolle, bland inn 1/4 kopp eddik, og smak til med salt, pepper og mer eddik, hvis ønskelig.
- 33. Tilsett reddiker, vårløk, bønner, oliven og resten av 1 1/2 kopp persille i bollen, og vend det forsiktig sammen.
- 44. FOR-UTTAK: Salaten kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.