Crepes à la gelée
Lær hvordan du lager deilige crepes med gele i denne enkle oppskriften. Perfekt for sommer- og vårdesserter. Enkel og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 ounces mel, siktet
- 2. 1 egg
- 3. 1 eggeplomme
- 4. 1 1/8 kopper melk
- 5. 2 spiseskjeer ripsgele
- 6. 1/4 kopp portvin
- 7. 1/2 pakke (1 teskje) gelatine
- 8. 2 spiseskjeer saltet smør
- 9. 2 teskjeer pulverisert sukker
Fremgangsmåte
- 11. Ha mel i en bolle og tilsett egg og eggeplomme. Visp inn melk. Pisk til det blir en tynn krem og sett til side i 4 timer.
- 22. Smelt gelé på lav varme. Bland portvin og gelatin i en separat bolle og tilsett i geléen. Fjern fra varmen og avkjøl.
- 33. Smelt smør i en crepepanne på middels høy varme, og tilsett dette i pannekakerøren. Visp godt. Hell et tynt lag av røren i pannen og la det koke til det øverste laget blir voksaktig. Når pannekaken er lett brunet på undersiden, snu den for å koke den andre siden. Overfør til en varm tallerken, med den andre siden opp, og gjenta med resten av røren. Topp pannekakene med 1 spiseskje geléfyll. Rull dem sammen og dryss med melis.