
Tranebærformer
oppskrift på cranberry molds - en frisk og fargerik dessert perfekt for høsten. enkel å lage og dekorativ til helgekosen eller julebordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 2 1/4 kopper tranebærjuicecocktail
- 2. 1 pakke (0,6 oz.) sukkerfri tranebærgelé (anbefalt: Jell-O)
- 3. 3/4 kopp appelsinbrusende vodka
- 4. 1 (16-ounce) boks helbærtranebærsaus (anbefalt: Ocean Spray)
- 5. 2 spiseskjeer appelsinskall, revet
- 6. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 7. Friske tranebær og myntekvister til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp tranebærsaften i en middels kjele. Hell over i en middels stor bolle og tilsett gelatin. Rør til gelatin er helt oppløst. Rør inn vodka. Sett i kjøleskapet i 1 ½ til 2 timer, til det begynner å stivne. Rør inn de resterende ingrediensene. Fordel blandingen i 12 former på 4 gram. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer for å stivne.
- 22. For å løsne fromasjen fra formene, før først en skarp kniv forsiktig rundt kanten av formen for å løsne sidene. Dypp deretter bunnen av formen i en bolle med varmt vann. Vend formen opp ned på en tallerken. Pynt med friske tranebær og en kvist frisk mynte før servering.