Ingefærkremé brûlée

Ingefærkremé brûlée

lær hvordan du lager en deilig ginger creme brulee med en perfekt karamellisert overflate. enkel oppskrift for en smakfull dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 eggeplommer
  • 2. 4 egg
  • 3. 170 gram granulert eller brunt sukker
  • 4. 1 liter kremfløte
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1 1/2 spiseskje fersk revet ingefær og eventuelt juice
  • 8. Mynteblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland eggeplommer, egg og 170 gram sukker til en jevn blanding. Varm opp fløten til kokepunktet, tilsett ingefær og hell gradvis over i eggeblandingen under konstant omrøring. Tilsett vanilje og salt.
  2. 22. Fordel blandingen jevnt i crème brûlée-former eller andre små bakeformer. Plasser dem i en dyp bakeform og fyll formen med vann opp til midten, slik at det dannes et vannbad.
  3. 33. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i omtrent 30 minutter, eller til de er stivnet. Strø sukker over formene etter at de har avkjølt. Sett formene under grillen for å karamellisere sukkeret. Pynt med mynteblader.