Vaniljekrem
Lær hvordan du lager perfekt pastry cream, en kremete fylling for kaker og bakverk. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 1,5 dl melk
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 vaniljestang, delt på langs
- 6 eggeplommer
- 4 spiseskjeer hvetemel
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- en klype salt
Fremgangsmåte
- 1Sett melken, halvparten av sukkeret og vaniljestangen i en kjele over middels varme.
- 2Bland eggeplommene og resten av sukkeret i en bolle, og visp til lys i fargen. Tilsett mel og salt, og bland godt.
- 3Når melken begynner å koke, fjern den fra varmen og ta ut vaniljestangen. Hell veldig sakte den varme melken i eggeblandingen, mens du rører kontinuerlig. Når omtrent halvparten av melken er tilsatt, heller du hele eggeblandingen tilbake i kjelen over middels varme. Bruk en slikkepott eller visp, og rør i pastekremen mens den varmes opp, og pass på å komme til alle hjørner av kjelen. La blandingen koke opp. La den koke i omtrent ett minutt under konstant omrøring. Blandingen vil bli tykk.
- 4Ta kjelen av varmen og tilsett smøret. Sil eventuelt for en jevnere krem. Sett kremen i en bolle og dekk direkte med plastfolie for å forhindre at det dannes skinn. La den avkjøle og bruk innen noen dager.