Gresk honning og anisruller

Gresk honning og anisruller

oppskrift på greske honning- og anisruller, perfekte som søt liten snack eller dessert. enkel å lage og fylt med smak av honning og anis.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp honning
  • 2. 4 spiseskjeer anis- eller lakrissmakende likør, for eksempel Marie Brizard
  • 3. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 4. 4 1/4 kopper hvetemel
  • 5. 1 1/2 teskje salt
  • 6. 1 teskje bakepulver
  • 7. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 8. 1 kopp sukker
  • 9. 3 store egg
  • 10. 1 1/2 spiseskjeer anisfrø
  • 11. 2 teskjeer finrevet sitrusskall
  • 12. Sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland honning, 2 spiseskjeer med likør og juice i en liten bolle. Sett glasuren til side. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør bakepapir eller bakeplater lett. Bland mel, salt og bakepulver i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn de resterende 2 spiseskjeene med likør, anis og sitrusskall. Bland gradvis inn de tørre ingrediensene. Arbeid med 1 spiseskje deig om gangen, og trill deigen mellom håndflatene og arbeidsflaten til 18 cm lange pølser. Form dem til sløyfer eller snurrer. Plasser dem på de forberedte bakeplatene med jevne mellomrom. Pensle kokiene med glasur. Strø over sesamfrø. Stek kokiene til de er lett gyldne, ca. 15 minutter. Overfør kokiene til avkjølingsrist. Pensle dem lett igjen med glasur. Avkjøl. (Kan lages på forhånd. Oppbevares i lufttett beholder i romtemperatur i opptil 1 uke, eller fryses i opptil 1 måned.)