Sitronkrem

Sitronkrem

Lær hvordan du lager deilig lemon curd hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som pålegg eller til baking. Raskt og enkelt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2. 1 spiseskje finrevet fersk sitronskall
  • 3. 3/4 kopp sukker
  • 4. 3 store egg
  • 5. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen sitronsaft, sitronzest, sukker og egg i en kjele på 2 liter. Kutt smør i biter og tilsett i blandingen. Kok opp blandingen under konstant omrøring over moderat lav varme til eggekremen er tykk nok til å holde merker etter vispen, og den første boblen dukker opp på overflaten, ca. 6 minutter. (Du kan lage eggekremen en uke i forveien og oppbevare den i kjøleskapet, dekket med plastfolie.)
  2. 22. Visp sammen sitronsaft, sitronzest, sukker og egg i en kjele på 2 liter.
  3. 33. Kutt smør i biter og tilsett i blandingen.
  4. 44. Kok opp blandingen under konstant omrøring over moderat lav varme til eggekremen er tykk nok til å holde merker etter vispen, og den første boblen dukker opp på overflaten, ca. 6 minutter. (Du kan lage eggekremen en uke i forveien og oppbevare den i kjøleskapet, dekket med plastfolie.)