Hello Fresh Mobile Banner
Sitronkrem

Sitronkrem

Lær hvordan du lager deilig lemon curd hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som pålegg eller til baking. Raskt og enkelt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2. 1 spiseskje finrevet fersk sitronskall
  • 3. 3/4 kopp sukker
  • 4. 3 store egg
  • 5. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen sitronsaft, sitronzest, sukker og egg i en kjele på 2 liter. Kutt smør i biter og tilsett i blandingen. Kok opp blandingen under konstant omrøring over moderat lav varme til eggekremen er tykk nok til å holde merker etter vispen, og den første boblen dukker opp på overflaten, ca. 6 minutter. (Du kan lage eggekremen en uke i forveien og oppbevare den i kjøleskapet, dekket med plastfolie.)
  2. 22. Visp sammen sitronsaft, sitronzest, sukker og egg i en kjele på 2 liter.
  3. 33. Kutt smør i biter og tilsett i blandingen.
  4. 44. Kok opp blandingen under konstant omrøring over moderat lav varme til eggekremen er tykk nok til å holde merker etter vispen, og den første boblen dukker opp på overflaten, ca. 6 minutter. (Du kan lage eggekremen en uke i forveien og oppbevare den i kjøleskapet, dekket med plastfolie.)