Sitronkrem
Lær hvordan du lager deilig lemon curd hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som pålegg eller til baking. Raskt og enkelt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp fersk sitronsaft
- 2. 1 spiseskje finrevet fersk sitronskall
- 3. 3/4 kopp sukker
- 4. 3 store egg
- 5. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen sitronsaft, sitronzest, sukker og egg i en kjele på 2 liter. Kutt smør i biter og tilsett i blandingen. Kok opp blandingen under konstant omrøring over moderat lav varme til eggekremen er tykk nok til å holde merker etter vispen, og den første boblen dukker opp på overflaten, ca. 6 minutter. (Du kan lage eggekremen en uke i forveien og oppbevare den i kjøleskapet, dekket med plastfolie.)
- 22. Visp sammen sitronsaft, sitronzest, sukker og egg i en kjele på 2 liter.
- 33. Kutt smør i biter og tilsett i blandingen.
- 44. Kok opp blandingen under konstant omrøring over moderat lav varme til eggekremen er tykk nok til å holde merker etter vispen, og den første boblen dukker opp på overflaten, ca. 6 minutter. (Du kan lage eggekremen en uke i forveien og oppbevare den i kjøleskapet, dekket med plastfolie.)